· · Коментари: 0

Само три посто људи на свету припада ЕНТП типу личности: Они су авантуристи са јаком интуицијом и оштрим умом

Да ли им припадате?

1680713922_licnosti.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Према индикатору Мајерс-Бригс постоји 16 категорија, односно типова личности, а тип који не држи место и склон је авантури свакако је ЕНТП.

ЕНТП је скраћеница која указује на особу која је екстровертна, интуитивна, мислилац и има моћ перцепције. Према речима Дарија Нардија, стручњака за типологију личности, овај тип чини отприлике 3% популације, а њему више припадају мушкарци него жене.

Овај тип је такође познат као "дебатер", често се бори за своје жеље и правду. Они су чак вољни да испитају своја дубоко укорењена уверења како би анализирали оно што је правично. Ови људи се често ослањају на разум, због чега их многи сматрају неосетљивим и хладним. Изузетно су отворени, радознали и посвежћени личном развоју. Њихова енергија која покреће може да им помогне да стекну сјајне пријатеље или партнере.

Сазнајте којих 5 кључних особина имају ЕНТП личности:

1. Анализа - Немају проблема да преокрену идеје и сагледају ствари из свих углова.

2. Свезналица - ЕНТП је врста особе која ће се истаћи у много различитих области и са разним знањима.

3. Хумор - Могу да буду изузетно духовити и имају сјајан смисао за хумор.

4. Радозналост - Добро упарени са својом аналитичком природом, ЕНТП су незаситно радознали, у бескрајној потрази за испитивањем.

5. Нонконформиста - ЕНТП тип се не плаши да крене у супротност, спреман је да се посвети променама и прилагоди ситуацијама.

Уобичајене снаге:

Радознао
Прилагодљиво
Стратешки размишља
Решава проблеме
Шаљив
Мултиталентован
Отвореног ума
Уобичајене слабости:

Неорганизован
Може испасти арогантан
Може бити неосетљив
Може бити емоционално незрео
Може имати самодеструктивне тенденције


ЕНТП тип личности у односима

У односима воле да деле идеје и да разговарају о променама. Ретко када разматрају осећања партнера, склони су расправама, и ту је простор где треба да се развијају и да расту. Вољни су да померају границе, што им такође може дати предност у односима. Ово су људи који траже новине и авантуру, тако да је потребно да се ствари у вези мењају, да не улазе у монотонију. ЕНТП личности се труде да се повежу са партнером на интелектуалном нивоу. Они могу бити неорганизовани, узбудљиви и склони су да посматрају партнера као конкурента. Када се ослободе ових слабости и раде на њима, могу остварити однос који је више од физичке привлачности.

ЕНТП на радном месту

На послу цене новитете, нове идеје и посвећеност расту. Они ће напредовати свуда где постоји новина и подстицај да се истражују и напредују, и где могу да користе свој ум. Погодни су за каријере које укључују сложено решавање проблема, као и путовања и разговоре са новим људима. Сваки пут када постоји конкретан проблем који треба да се реши, ЕНТП личности су посвећене и вешто трагају за решењем. Захваљујући њиховој аналитичкој природи, могу да увиде детаље које многи игноришу, што им посебно значи у развоју каријере. Послови који највише одговарају овом типу личности су адвокатура, инжењер, научник, маркетинг, продаја.

Савети за ЕНТП личности како би се још више развијали и напредовали:

Боље се организујте
Водите рачуна о себи физички и емоционално
Ослоните се на своје снаге и способности
Будите отворени да упознајете и људе који су потпуно различити од вас.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.