· · Коментари: 0

Овом типу личности припада само 4% људи: Пет кључних особина

Према Мајрс-Бригс индикатору типа личности, постоји 16 врсти личности, а свака особа припада једном од њих. Откривамо вам које карактеристике има редак и импулсиван ЕСТПтипличности - сазнајте да ли му ви припадате?

1670842470_fc193a4ce2cbb51440732cc09a7ceb5acc24a311.jpg
Фото: Схуттерстоцк

ЕСТП подразумева некога ко је екстровертан, осећајан, уман и има вешту моћ опажања. Овај тип личности чини отприлике 4% популације, при чему је двоструко већа вероватноћа да ће ЕСТП бити мушкарци него жене.

5 кључних особина ЕСТП типа личности:

  • Брзи темпо - Живе брзо, стално су заузети и желе да искусе много ствари и увек буду у центру збивања.
  •  Импулсивни - Тај горе поменути брзи став често изгледа као импулсивност и нестрпљивост. Журе, ризикују, често наглас кажу оно што им је на уму, чак и када теба задржати за себе...
  •  Служе се логиком - Логични, практични и пажљиви посматрачи свог окружења. Више су у складу са интелектуалним него са емотивним.
  • Страствени - ЕСТП људи су храбри и страствени.
  • Директини - ЕСТП је познат по својој директности, што се може посматрати као снага или слабост, у зависности од ситуације и тренутка.

Прочитајте још: Шта нам поручују СНОВИ О ПАДАЊУ? Подсвест вам поручује више ствари

ЕСТП на радном месту комбинује напоран рад и игру. Њихове импулсивне склоности могу изазвати одређене потешкоће, јер не воле да поштују правила. Увек желе да раде под сопственим условима. Ови људи су проницљиви, оригинални и одлични у комуникацији, тако да ће често напредовати у улогама окренутим клијентима, као и у улогама у којима могу бити сами себи шеф.

Познати код којих се препознаје ЕСТП тип личности: Мадона, Ана Винтур, Анђелина Џоли, Џон Ф. Кенеди, Доналд Трамп, Барт Симпсон, Гимли ("Господар прстенова"), Сиријус Блек ("Хари Потер")

Послови који им највише одговарају:

  • Продаја
  • Маркетинг
  • Војска или полиција
  • Атлетика
  • Инжењеринг
  • Некретнине
  • Хоспитализација
  • Предузетништво

Како ЕСТП тип личности може да се развија:

  • Ступите у контакт са својим емоцијама - Важно је да освести своје емоције и научи како да их пренесе другима на здрав и саосећајан начин.
  •  Контрола импулсивности - У свакој ситуацији је важно да застану, удахну дубоко и промисле пре него што донесу неку одлуку. Научите како да прво размислите о својим мислима, а онда да их изнесете.
  • Успорите - Ово је импулсиван тип личности који преузима ризик и то им не иде увек на руку. Правите паузе пре него што ускочите у нешто. Увек размислите где вреди ризиковати, а где треба да будете стрпљиви.

Прочитајте још: Шта сте прво угледали на фотографији? ТЕСТ ЛИЧНОСТИ који открива вашег ИДЕАЛНОГ партнера (ФОТО)

ЕСТП тип личности и љубав:

Када су у питању везе и романтични односи, ЕСТП ће привући људе који уживају у њиховом друштвеном, смелом и директном духу. С друге стране, људи који су осетљивији и интровертнији могу сматрати да су ЕСТП сурови инеприступачни.

Њихов авантуристички став не значи увек жељу за романтиком. Ови људи желе да ствари буду интересантни, а њихов логички ум може брзо да отпусти везу ако им досади. Међутим, када се обавежу, веза ће сигурно бити забавна, узбудљива и пуна акције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.