Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тип личности који поседује само пет одсто људи: Да ли сте међу њима?

Ево које особине има овај редак тип личности

1682695591_licnost-tip.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли сте икада радили тест Миерс-Бриггс Типе Индицатор (МБТИ)? То је једна од најчешћих процена личности коју можете урадитии, са 16 различитих „типова“ особа која можете да будете. Један од њих је и ИСФЈ тип људи који чине отприлике свега 5 до 6 одсто популације. Ево шта треба да знате о њиховој личности, укључујући предности, слабости, најбоље путеве у каријери и разматрања компатибилности.

ИСФЈ је скраћеница за интровертност, осећај и просуђивање. Како клинички психолог Кристина Халет каже, овај скуп особина чини занимљиву комбинацију. Ови типови личности су „интровертни и често резервисани“, али и заиста друштвено вешти, топли, разумеју друге, као и то да су способни да буду аналитички, детаљни и ефикасни.

ИСФЈ чине око 5 до 6 одсто популације и двоструко је већа вероватноћа да ће је имати жене него мушкарци, каже др Дарио Нарди, стручњак за личност и аутор „Неуронауке личности“. Он додаје да се понекад њихове преференције сукобљавају, напомињући да су, иако воле људе, такође интроверти. Слично томе, они могу да буду веома технички и конкретни, али и прилично креативни.

Пет кључних особина:

Поуздани

И према Халету и Нардију, ИСФЈ-и су веома поуздани људи. Халет напомиње да имају посебно око за детаље, а Нарди додаје да су добри у уочавању онога што је потребно и вредно. Имају таленат да пружају подршку, каже Нарди, са јаким осећајем прикладности на основу улоге и контекста.

Вредни

Поред тога што сте поуздани, можете рачунати на ИСФЈ-ове у вашем животу да ће напорно радити. Халет каже да је ово практичан тип, а Нарди додаје да и они воле да волонтирају (када је прикладно).

Саосећајни

Вредну и поуздану природу овог типа личности само подржава саосећање које ови људи имају према другима. Нарди објашњава да ИСФЈ-и имају тенденцију да буду пријатни и да су одлични слушаоци, као и да памте чак и најситније детаље. Они су „увек спремни да помогну и подрже друге, саосећајни и добри у емпатији“, додаје Халет.

Осетљиви

Према Нардију, ИСФЈ-и су осетљиви на мале ствари – са јаким преференцијама. „Иако другима представљају уредну слику, њихов унутрашњи живот је богата, разнолика таписерија многих искустава“, каже он. И као што Халет примећује, ИСФЈ су посебно осетљив на сукобе и могу да се боре са променама. Такође им је тешко да поделе своја осећања и могу да се боре са сопственим високим очекивањима од себе и стављањем превише на свој тањир, објашњава она.

Поседују техничко знање

ИСФЈ-и имају понекад изненађујућу способност за техничко знање. Како Нарди објашњава, иако имају тенденцију да доносе одлуке у смислу својих друштвених и личних вредности, временом могу постати веома технички вешти. Они такође уживају у својој традицији, раде на заштити будућности и воле да осећају успех, додаје он, а преноси Блиц Жена.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas