· · Коментари: 0

Шест грешака које треба да избегавате приликом давања поклона: Шта налаже бонтон

Сезона празника се приближава и можда вец́ почињете да размишљате о поклонима

1669127544_shutterstock_572240788.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Да бисте и у случају да нисте сигурни шта да поклоните, нашли идеално решење, стручњаци за бонтон имају неколико савета. Постоје честе грешке које се праве, а можете лако да их избегнете.

Грешка број 1: Не водите рачуна о путним потребама примаоца

Када се окупљате за празнике, путовања су често укључена и могу ограничити које врсте предмета прималац може лако да понесе куц́и, примец́ује стручњак Марија Грумет.

- Узмите у обзир како је ваш пријатељ или члан породице путовао да би стигао на окупљање. Ако су дошли авионом, биц́е ограничења са чиме могу да се врате куц́и. Такође је најбоље имати на уму величину и тежину када купујете поклон за некога ко није из града у коме сте - саветује Марија, преноси Тхе Спруце.

Прочитајте још: Зашто се МУШКАРЦУ цепа мајица када постане ОТАЦ? Обичај који се поштује вековима крије јако занимљиву причу

Грешка #2: Непоштовање правила „Без поклона“

Може изгледати збуњујуц́е за оне који воле да дају и примају поклоне, али неки људи заиста више воле да се придржавају политике „без поклона“.

- Ако сте позвани на празничну забаву на којој на позивници пише 'без поклона', најбоље је да поштујете жеље домац́ина - каже Грумет.

Грешка #3: Поклањање одец́е

Најбоље је избегавати поклањање одец́е из више разлога, објашњава Сузи Линс, стручњак за бонтон.

- Поклањајте одећу само ако сигуно знате величину и нечији укус. Можда ц́е им бити непријатно да затраже рачун за замену ако је погрешна величина или стил - саветује Линс.

Ово може довести до тога да ваш поклон једноставно буде поклоњен.

- Ако нисте сигурни, поклон картица за њихову омиљену продавницу одец́е је сигурно решење - саветује Сузи.

Грешка #4: Не придржавате се сопственог буџета

Линс напомиње да је придржавање буџета током празничне сезоне кључно.

- Немојте се осец́ати обавезним да потрошите више на нечији поклон због износа који потроше на ваш. Један од начина да се ово избегне са пријатељима и сарадницима је искрен разговор и утврђивање цене како се нико не би осец́ао непријатно када се поклони отворе - додаје Линс, пише Тхе Спруце.

Прочитајте још: Вршњаци су га називали мајмуном и плашили су се да ће их угристи: Ово је прича о дечаку ВУКОДЛАКУ (ВИДЕО)

Грешка #5: Не користите папир и кесе за поклон

Све је у начину. Учините тренутак посебним тако што ц́ете пажљиво умотати свој поклон.

- Ако немате времена да умотате поклон, покушајте да га представите на начин који је привлачан, даје примаоцу осец́ај узбуђења и чини га посебним. Можете их замолити да затворе очи и испруже руке и погоде шта је то, или можете да им испричате причу о томе како сте то пронашли.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.