Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест ствари које утичу на то да се осећамо уморно: Ово посебно треба да избегавамо пре спавања

Да ли се све чешће осећате уморно? Да ли имате осећај као да радите три посла уместо једног? Не брините, то се свима дешава с времена на време.

1706523549_shutterstock_345961085.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стручњаци поручују шта су можда разлози због којих се осећате уморно.

1) Не будите се на време

Сви знамо да је сан важан и да функција мозга зависи од квалитетног сна. Ако остајете будни до касно крај телефона, требало би да преиспитате своје навике пред спавање. Навијање аларма је добра идеја, како за буђење тако и за време када треба да одете да спавате.

2) Имате лоше навике у исхрани

Ако се стално осећате уморно, лоше навике у исхрани би могле да буду један од разлога. Ако прескачете оброке и превише се препуштате прерађеној храни, онда не чуди што је ниво енергије пренизак. 

Можда чак ни не једете довољно. Недостатак нечега или превише једне ствари у оброку није добро за наше тело, а умор је знак да нам тело шаље када нешто није у реду, па би требало да га послушате.

На крају крајева, важно је имати добро избалансиран оброк пун протеина, здравих масти и поврћа, а здравија ужина пре спавања је увек боља опција од грицкања чипса испред телевизора.

3) Стрес

Стрес може озбиљно да утиче на наше здравље и живот уопште. Стрес може бити узрокован вашим послом или неким животним променама и потешкоћама са којима се морамо суочити. Потрудите се да одвојите време за себе у току дана и да радите ствари у којима уживате. Покушајте да вежбате смиреност, вежбе дисања као и јога вам могу у томе помоћи, поручују са сајта Хацк Спирит.

4) Не уносите довољно воде

Постоје људи који заборављају да попију воду у току дана и уопште не схватају да су дехидрирали. Битно је да регулишете ову лошу навику. Покушајте да повежете унос воде са нечим што редовно радите. На пример, попијте мало воде, сваки пут када подигнете телефон. Ваше тело и ум ће вам бити захвални за то.

5) Пијете превише кафе и алкохола

Ако се често будите уморни и настављате да се осећате уморно током дана,  то може бити зато што сте претходног дана попили превише кафе или алкохола.

Кофеин убрзава мождане активности, а његови ефекти могу трајати дуго. Треба да престанете да уносите коефин касно послеподне, већ да га пијете почетком дана како бисте имали регуларан сан. Алкохол исто чини да се осећамо уморно, тако да водите рачуна колико га узимате и у којим приликама.

6) Недовољно дневне светлости

Недостатак сунца може учинити да се заиста осећате веома уморно. Природно светло сигнализира нашем телу да је време да се пробуди, и на крају постајемо енергичнији и буднији због тога.

Шта год да је ваш разлог ваше затворености, битно је да схватите да витамин Д који Сунце пружа је веома важан. Покушајте да ходате више током дана или да седите на балкону 15-ак минута сваког дана док пијете кафу. А ако сте у канцеларији, изађите напоље током паузе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas