Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СЛАВИМО СВЕТОГ ЈАКОВА: Обичај налаже да се данас ОПРАШТА "злим језицима", а неудате девојке треба ОВО да ураде

Српска православна црква данас обележава Светог апостола Јакова Заведејева

1652370363_sveti-jakov.jpg
Фото: СПЦ
Oglas

Свети Јаков је био син Заведејев и брат Светог апостола Јована Богослова. 

На позив Исуса Христа Јаков Заведејев је оставио рибарске мреже и оца, па одмах пошао за Господом. Један је од тројице апостола којима је Господ открио највеће тајне, пред којима се на планини Тавору и преобразио. Због своје вере, страдао је 45. године у Јерусалему. Мошти Светог Јакова однете су у Шпанију, где се и данас налазе.

Обичаји и веровања везани за данашњи дан

Према народним обичајима, неудате девојке би у поноћ требало да се умију хладном водом, како би заштитиле тело од злих духова и обезбедиле себи здраво потомство.

Прочитајте још: Шта значи ако САЊАТЕ РИБУ? Ако покушавате да затрдуните, то вам је ЈАСНА ПОРУКА

Поред тога, постоји веровање да данас треба да опростите "злим језицима", јер се данас прашта грех клевете.

Свети апостол Јаков проповедао је јеванђеље по разним земљама, и ишао је до Шпаније. По повратку из Шпаније у Јерусалим, постао је Јеврејима страшан као гром, јер је неустрашиво проповедао о Исусу Христу да је истинити Месија, Спаситељ света.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas