Oglas
· · Komentari: 0

SLAVIMO SVETOG JAKOVA: Običaj nalaže da se danas OPRAŠTA "zlim jezicima", a neudate devojke treba OVO da urade

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svetog apostola Jakova Zavedejeva

1652370363_sveti-jakov.jpg
Foto: SPC
Oglas

Sveti Jakov je bio sin Zavedejev i brat Svetog apostola Jovana Bogoslova. 

Na poziv Isusa Hrista Jakov Zavedejev je ostavio ribarske mreže i oca, pa odmah pošao za Gospodom. Jedan je od trojice apostola kojima je Gospod otkrio najveće tajne, pred kojima se na planini Tavoru i preobrazio. Zbog svoje vere, stradao je 45. godine u Jerusalemu. Mošti Svetog Jakova odnete su u Španiju, gde se i danas nalaze.

Običaji i verovanja vezani za današnji dan

Prema narodnim običajima, neudate devojke bi u ponoć trebalo da se umiju hladnom vodom, kako bi zaštitile telo od zlih duhova i obezbedile sebi zdravo potomstvo.

Pročitajte još: Šta znači ako SANJATE RIBU? Ako pokušavate da zatrdunite, to vam je JASNA PORUKA

Pored toga, postoji verovanje da danas treba da oprostite "zlim jezicima", jer se danas prašta greh klevete.

Sveti apostol Jakov propovedao je jevanđelje po raznim zemljama, i išao je do Španije. Po povratku iz Španije u Jerusalim, postao je Jevrejima strašan kao grom, jer je neustrašivo propovedao o Isusu Hristu da je istiniti Mesija, Spasitelj sveta.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas