Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Шта ПОКРЕТИ РУКУ могу да открију о нама? Говор тела каже и шта не желимо

Стручњаци за говор тела анализирају шта ваше руке откривају о вама

1644921682_writing-gbcda5da5f_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Уметност читања говора тела у великој мери се ослања на невербалне знакове. Већина неизговорених наговештаја које даје говор тела схвата се подсвесно. Уколико сте увежбани, можете да схватите шта неко жели да каже и пре него што то изговори.

Већина људи се фокусира на оно што неко говори и често занемарују да обрате пажњу на невербалне поруке које шаљу. Поседовање знања о читању говора тела, као и о томе како да контролишете говор тела, може да вам помогне да комуницирате ефикасније. На пример, положај руке и начин на који их померамо током разговора могли би да говоре више него што намеравамо.

Покрет и положај нечијих руку могу да открију много о менталном стању и размишљањима о ситуацији или разговору.

Прочитајте још: Шта ПОКРЕТИ ГЛАВЕ откривају о нама? Откријте да ли је неко нерасположен, озбиљан или несигуран

Немирне или дрхтаве руке могу да укажу на то да смо нервозни или да нам је непријатно. Чврсто стиснуте песнице могу да пошаљу поруку да нисмо задовољни ситуацијом у којој се се налазимо или разговором који водимо.

Стручњаци за говор тела открили су да стиснуте песнице могу да буду и знак предстојећег сукоба или показатељ да се особа осећа угрожено. Померање прстију одаје утисак да сте сигурни и да сте главни.

Преплетени прсти испред груди могу да одају утисак да сте забринути и нелагодни, док испружени дланови током разговора могу а буду знак отворености.

Стављање руку на кукове може да указује на то да смо љути или незадовољни.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas