· · Komentari: 0
govor tela

Šta POKRETI GLAVE otkrivaju o nama? Otkrijte da li je neko neraspoložen, ozbiljan ili nesiguran

Pokreti glave mogu mnogo toga da otkriju o nama ili sagovorniku.

1643375265_woman-ga47fbbc9e_1280.jpg
Foto: Pixabay

Stručnjaci za govor tela kažu da svaki naš pokret može da ima određeno značenje. Ovo je zanimljiv način da neverbalnim znakovima shvatimo šta neko želi da nam kaže.

Govor tela

Većina suptilnih znakova i radnji može da se podeli na pozitivne i negativne jezike tela.

Spuštena glava

Spuštena glava pokriva vrat sa bradom i stoga može biti odbrambeni položaj koji može nastati kao rezultat bilo koje uočene pretnje (ne samo fizičke). Takođe spuštanjem očiju može da bude i znak pokornosti. Međutim, ne mora da ima samo negativna značenja, kod žena obično označava smbol flertovanja.

Ponekad je spuštanje glave pak samo znak iscrpljenosti.

Pročitajte još: Zašto liftovi uvek imaju OGLEDALA? Postoji 5 bitnih razloga!

Podizanje glave

Podizanje glava i pogleda može da bude znak interesovanja. Ovo je obično praćeno i podignutim obrvama. Dok pogled u plafon može da signalizira dosadu.

Naginjanje glave

Naginjanje glave u stranu obično je znak interesovanja, a i znak flertovanja. Značenje će zavisiti i do strane na koju naginjemo glavu. Naginjanje može da ukaže na radoznalost, nesigurnost ili pitanje, posebno ako je glava ka napred, kao da osoba pokušava da pogleda predmet na drugačiji način u nadi da će videti nešto novo. Nagnuta glava povučena unazad obično ukazuje na sumnju.

Pročitajte još: MINI MAUS će prvi put u istoriji da PROMENI ODEĆU: Oblači je čuvena kreatorka (FOTO)

Nepokretanje glave

Kada glavu ne pomeramo tokom govora to može da ukazuje na to da je osoba ozbiljna ili da govori sa pozicije autoriteta. Sa stabilnom glavom lakše je "fiksirati" druge dominantnim pogledom.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.