· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Шта РУКОПИС говори о вама: ТУМАЧЕЊЕ особина личности на основи величине, позиције и искошености слова

Да ли сте знали да начин на који пишете може указати на више од 5.000 особина личности?

1631952281_writing-1209121_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Величина ваших слова, размак између речи, облици ваших слова и још много тога могу значити различите карактеристике које много говоре о вама. На пример, ако пишете заобљеним словима, то би могло значити да сте креативни и уметнички настројени. Док ако пишете шиљатим словима, то би могло значити да сте интензивни и знатижељни.

Прочитајте још: Имају посебну симболику: Десет прелепих имена за ЈЕСЕЊЕ БЕБЕ

Анализа рукописа (позната и као графологија) може се чак користити за откривање лажи и откривање могућих здравствених тегоба.

Тумачење рукописа

Величина ваших слова

Велика слова: Дружељубиви сте, оријентисани на људе, отворени сте и волите пажњу. То такође може значити да сте увек у центру пажње и често се правите пред другима да сте пуни самопоуздања.

Просечна слова: Прилагодљиви сте.

Мала слова: Стидљиви сте или повучени, студиозни, концентрисани и педантни.

Размак између речи

Широк размак: Уживате у својој слободи и не волите да вас оптерећују.

Уски размак: Не можете да поднесете да будете сами. Склони сте да гомилате људе и да сте наметљиви.

Нагиб

Без нагиба: Не дозвољавате да вас емоције надвладају. Склони сте да будете логични и практични.

Нагнуто десно: Отворени сте за нова искуства и уживате у упознавању нових људи.

Косо налево: Склони сте да све држите у себи и генерално волите да радите иза сцене. Ако сте десноруки и рукопис је нагнут улево, можда изражавате побуну.

Облик слова

Заобљена слова: Креативни сте и уметнички настројени.

Зашиљена слова: Ви сте агресивнији, интензивнији, веома интелигентни и знатижељни.

Повезана слова: Логични сте, систематични и пажљиво доносите одлуке.

Притисак на папир док пишете

Велики притисак: Посвећени сте и ствари схватате озбиљно. Ако је притисак превелик, склони сте напетости и можете брзо реаговати на критике.

Лагани притисак: Осетљиви сте и показујете емпатију према људима, али такође имате недостатак виталности.

Брзина писања

Ако брзо пишете: Нестрпљиви сте, не волите одлагања или губљење времена.

Ако пишете полако: Организованији сте, методичнији и самосталнији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.