· · Komentari: 0
PSIHOLOGIJA

Šta RUKOPIS govori o vama: TUMAČENJE osobina ličnosti na osnovi veličine, pozicije i iskošenosti slova

Da li ste znali da način na koji pišete može ukazati na više od 5.000 osobina ličnosti?

1631952281_writing-1209121_1920.jpg
Foto: Piksabej

Veličina vaših slova, razmak između reči, oblici vaših slova i još mnogo toga mogu značiti različite karakteristike koje mnogo govore o vama. Na primer, ako pišete zaobljenim slovima, to bi moglo značiti da ste kreativni i umetnički nastrojeni. Dok ako pišete šiljatim slovima, to bi moglo značiti da ste intenzivni i znatiželjni.

Pročitajte još: Imaju posebnu simboliku: Deset prelepih imena za JESENJE BEBE

Analiza rukopisa (poznata i kao grafologija) može se čak koristiti za otkrivanje laži i otkrivanje mogućih zdravstvenih tegoba.

Tumačenje rukopisa

Veličina vaših slova

Velika slova: Druželjubivi ste, orijentisani na ljude, otvoreni ste i volite pažnju. To takođe može značiti da ste uvek u centru pažnje i često se pravite pred drugima da ste puni samopouzdanja.

Prosečna slova: Prilagodljivi ste.

Mala slova: Stidljivi ste ili povučeni, studiozni, koncentrisani i pedantni.

Razmak između reči

Širok razmak: Uživate u svojoj slobodi i ne volite da vas opterećuju.

Uski razmak: Ne možete da podnesete da budete sami. Skloni ste da gomilate ljude i da ste nametljivi.

Nagib

Bez nagiba: Ne dozvoljavate da vas emocije nadvladaju. Skloni ste da budete logični i praktični.

Nagnuto desno: Otvoreni ste za nova iskustva i uživate u upoznavanju novih ljudi.

Koso nalevo: Skloni ste da sve držite u sebi i generalno volite da radite iza scene. Ako ste desnoruki i rukopis je nagnut ulevo, možda izražavate pobunu.

Oblik slova

Zaobljena slova: Kreativni ste i umetnički nastrojeni.

Zašiljena slova: Vi ste agresivniji, intenzivniji, veoma inteligentni i znatiželjni.

Povezana slova: Logični ste, sistematični i pažljivo donosite odluke.

Pritisak na papir dok pišete

Veliki pritisak: Posvećeni ste i stvari shvatate ozbiljno. Ako je pritisak prevelik, skloni ste napetosti i možete brzo reagovati na kritike.

Lagani pritisak: Osetljivi ste i pokazujete empatiju prema ljudima, ali takođe imate nedostatak vitalnosti.

Brzina pisanja

Ako brzo pišete: Nestrpljivi ste, ne volite odlaganja ili gubljenje vremena.

Ako pišete polako: Organizovaniji ste, metodičniji i samostalniji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.