Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Султан Сулејман је имао ЧЕТИРИ жене: Свака је била посебна, али је само једна хтела да УМРЕ са њим

Једна од многих легенди о Сулејману Величанственом каже да је имао четири жене и да је свака била посебна на свој начин

1668850880_Foto-Printscreen-YouTube-Sulejman-Velicanstveni1.jpg
Фото: Принтсцреен/YоуТубе - Сулејман Величанствени
Oglas

Постоје разне легенде о његовом животу, а најдража нам је прича о његовој великој љубави са Султанијом Хурем, због које је прекршио протокол и оженио је иако се до тада један султан никад није женио.

Данас вам преносимо једну од најстаријих легенди везаних за Султана Сулејмана:

Један султан је имао четири жене. Највише је волео своју четврту супругу - најмлађу и најдражу. Султан јој је поклањао богату одећу, накит и тд. Била је срећна и задовољна.

Султан је такође обожавао и своју трећу жену - изузетну лепотицу, коју је радо водио са собом на путовања.

Султану је била драга и његова друга супруга - лукава и софистицирана, склона интриграма. Њему је она била особа од поверења, увек паметна, љубазна и стрпљива. Када је имао проблема, Султан се увек обраћао њој, јер је само она знала да нађе решење за скоро сваки Султанов проблем.

Прва супруга је била најстарија и Султан је њу добио у наследство. Она је била најоданија супруга и чинила је све да би сачувала Султаново богатство. Међутим, Султан је није волео. Чак му је сметало то што га она толико воли и поштује.

Тако се једном приликом Султан много разболео. Сетио се у каквом луксузу живи, па је помислио: "Сада имам четири жене, али када умрем, умирем сам."

Окренуо се ка својој четвртој жени и упита је:

"Волео сам те више од било кога другог. Дао сам ти себе, неговао те са посебном пажњом. Сада када сам се разболео, да ли си спремна да ме пратиш у царство небеско?"

"Нисам ја за то, часни Султану," рече му четврта супруга, док су њене речи боле као нож у срце.

Тешка срца султан је питао своју трећу жену:

"Дивио сам ти се читавог живота, сада када умирем да ли спремна да ме пратиш у царство небеско?"

"Живот је тако леп! Када ти умреш, ја ћу се преудати," рече му осорно трећа супруга.

Султан је био тужан, његово срце никад није осетило за такву бол. Потом се Султан окренуо ка својој другој жени:

"Увек сам се обраћао вама за помоћ, јер сте ми увек били најбољи саветник. Сада када умирем, да ли сте спремни да ме пратите у сенке загробног живота?"

"Жао ми је што вам не могу помоћи овог пута," одговорила је друга супруга. "Највише што могу да урадим за вас је да вас часно сахраним."

Њен одговор је погодио султана као хиљаду громова. У том тренутку је чуо глас:

"Поћи ћу са тобом где год желиш! Заједно у животу, заједно у смрти."

Султан се окрену и угледа своју прву супругу, скрхану тугом и скоро непрепознатљиву.

"Требао сам бити пажљивији према вама док сам имао прилику!"

Прочитајте још: Сестрићи Цеце Ражнатовић открили непознат детаљ: "Знамо ствари које не бисмо смели"

Као и Султан, свако од нас има четири жене:

Наша четврта супруга је наше тело; без обзира колико труда и времена је уложили у то да изгледамо добро, напустиће нас кад умремо.

Наша тећа жена је наша каријера, положај, новац, богатство, социјални статус. Када умремо, они ће припасти другима.

Наша друга супруга су наша породица и пријатељи. Без обзира колико су нам помагали, највише што могу да ураде за нас кад умремо је да нас достојанствено сахране.

Наша прва супруга је наша душа коју често игноришемо због потраге за срећом, моћи, богатством и задовољством. Упркос томе, душа је једина која нас прати где год да идемо.

Водите рачуна о души, угађајте јој, штитите је, јер на крају крајева - тако себи дајемо највећи дар.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas