Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈНЕ КОЈЕ БОГАТАШИ НЕ ЖЕЛЕ ДА ЗНАТЕ: Једна грешка коју многи праве њима НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДЕСИ

Врло богати људи понекад имају приступ неким ресурсима које други немају, али многи су такође стекли паметне навике које им помажу да чувају и граде своје богатство

1717927408_3588766_dzef-bezos-loren-sancez-profimedia0794213917_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Неколико навика током живота специфично је за оне који су постали и остали богати.

Пазе на шта и како троше

- Наши најбогатији клијенти јако пазе на то како троше новац. Иако се каже да се новцем не може купити срећа, ми верујемо да понекад и може. Када трошимо новац на искуства с породицом и пријатељима, то значајно доприноси нашем благостању. Супротно томе, трошење новца на материјалне ствари доноси узбуђење које често брзо нестане - изјавила је Американка Шерон Олсон из инвестиционе компаније Олсон Wеалтх Гроуп ЛЛЦ за Форбес.

Размишљају о томе колико имају

- Сви улагачи требало би да опонашају добротворни начин размишљања који често дефинише богате. Да ли дају зато што имају превише? Или им је такав начин размишљања уопште омогућио да буду богати? Начин размишљања о томе колико имају кључан је за правилан однос с ризиком и самим новцем. Ако превише радимо на његовој заштити, приноси ће се срушити, а губици ће расти - навео је финансијски стручњак Џил Баумгартен.

Улажу у некретнине и земљишта

- Осим улагања која остварују поврат на финансијским тржиштима, богати људи такође теже да диверзификују свој иметак улагањем у некретнине и земљиште. Те одлуке резултирају имовином која ствара богатство које осигурава заштиту од успона и падова на берзи - истакао је Бред Џонсон, школски округ округа Цобб.

Штеде и планирају

- Дисциплинирани приступ темељним финансијским праксама и понашањима заједнички је именилац који видимо међу нашим клијентима високе вредности. Рано се обавезују на штедњу и дугорочна улагања, проводе деценије придржавајући се својих финансијских планова и блиско сарађују са својим финансијским саветницима како би остварили своје циљеве. Кључ је доследност и планирање, чисто и једноставно - навео је финансијски саветник Марк Стефе.

Селективно бирање могућности

- Богати су врло склони ризику и марљиви. Стало им је до детаља и стрпљиви су. Можда су зарадили новац преузимајући ризике, али једини начин да задрже богатство је да буду врло селективни у погледу подухвата или прилика које подржавају или у које улажу - истакао је Џејсон Хамилтон из компаније Фирст Ривер Цапитал.

Прво плате себи

- Већина богатих људи прво себи напише чек, без обзира на то о којој се цифри ради. Награде прво себе, а онда улажу у разну имовину, како би били сигурни да на крају новац ради за њих - рекао је Метју Михан из Схиелд Адвисорy Гроуп.

Друже се са сличнима себи

Богаташи се друже с богаташима, на тај начин се инспиришу и раде заједничке послове, остварују нове могућности. Уосталом, слажу се у начину размишљања, који је усмерен ка пажљивом улагању.

Знају да здравље нема цену

Пазе на то да се редовно крећу јер здравље повећава продуктивност, а притом мисле и на исхрану. Знају да је храна кључни елемент здравља, стога цене паметно распоређене оброке у мањим количинама. Воде рачуна о томе да у своју радну недељу убаце и неки спорт који им неће узети превише времена.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas