Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Туш кабина, прави одабир за ваше купатило

За разлику од времена у ком је када била основа сваког купатила, данас је ситуација мало другачија.

1657203103_shower-389273_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas


Наиме, последњих година све чешће чујемо како је неко одлучио да стару добру каду замени туш кабином. И наравно то није без разлога. Напротив, истих је на претек, па кренимо са набрајањем.

Туш кабине штеде простор

Туш кабине својим обликом и димензијама лако се уклапају у сваки простор. Тако су конструисане да се обично смештају у углове купатила, квалитетно и економично попуњавајући простор. Ово је веома важно код купатила малих димензија. Међутим, туш кабине се све више употребљавају и у великим купатилима, где се опет, без обзира што су већих димензија, најчешће смештају у углове и штеде простор. Јер, простора никада доста.

Функционалност

Туш кабине, иако су знатно мање у односу на каде, обезбеђују сасвим довољно простора за освежење и одржавање хигијене. И не само то. Сталним развојем комфор њиховог коришћења је подигнут на виши ниво. Ако се питате о чему се тачно ради, ево одговора. Поред стаклених паравана, туш врата или стена, који се монтирају на зид, а инсталација батерије се провлачи испод плочица, ту су и туш кабине капсуле. Оне имају такозвана леђа, којим се ослањају на зид купатила и није потребно бушити зидове, или провлачити инсталације испод плочица, њихова практичност за уградњу је једна од главних одлика. На тим леђима, најчешће се налазе уграђене хидромасажне млазнице које пружају различите видове хидро масаже, али и систем за светлосне ефекте, телефон, музика, све на дохват руке. Ту су и ексклузивнији модели хидромасажних туш кабина са уграђеном сауном. А када је опуштање у питању, све су то функционалности које ће га побољшати у циљу потпуног угођаја у вашем храму за релаксацију.

За све просторе

Данас имамо туш кабине различитих димензија и облика. Продавци кажу да је стандард који се највише користи 80x80цм, 90x90цм, полукружне и четвртасте, док су тражене асиметричне, обично у димензији од 100x80цм, па до 120цм ширине. Посебно су актуелни модерни wалк ин системи за туширање где је туш параван, односно туш стена фиксно стакло димензија и до 160цм, уз уграђену туш каналицу за одвод воде, где између простора за туширање и сувог дела купатила не постоји физичка препрека.

Економичност

Овде се пре свега мисли на количину потрошене воде која је мања у односу на пуну каду воде. Уколико припадате оној групи људи којима је на име релакса и уживања довољно хидромасано туширање, онда су туш кабине за вас. Међутим, уколико ниједно туширање не може надоместити ваше брчкање у кади, никаква економичност вас неће спречити да каду замените туш кабином. Битно је освестити прироритете. Ипак, за стил живота који диктира динамично окружење, у ком је сваки минут вредан, практичност коришћења туш кабине у односу на каду кад је реч о брзинском туширању је немерљива.

Једноставно коришћење

Туш кабине су веома лаке за коришћење. Довољно је отворити врата, која могу бити са шаркама, клизна или преклопна и ући у туш кабину. Међутим, далеко је једноставнија варијанта модерних туш кабина које немају туш кадице, него се стаклени параван поставља директно на подне плочице у комбинацији са постављеном туш каналицом за одвођење воде. Ова варијанта туш кабина, wалк ин систем, посебно је корисна и безбедна за децу и особе чије је кретање ограничено.

Резиме

На основу свега изреченог, лако је закључити да су туш кабине веома корисне, практичне, модерне, штеде простор и воду и уколико сте размишљали да ли да исту уградите у своје купатило немојте се двоумити. Користи су вишеструке.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas