· · Коментари: 0
ПОСТ

Била је ЗАБЛУДА! Знате ли зашто се ПОСТИ БАШ СРЕДОМ И ПЕТКОМ? Ово је одговор!

Још једна у мору хришћанских заблуда јесте да је петак дан када се пости ради потомства

1601624179_Depositphotos_381706840_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Једно од врло важних правила у животу сваког верника јесте пост средом и петком.

На ове дане пости се током целе године, изузев трапаве седмице, недеље након Васкрса.

Али, да ли знате због чега верници посте баш у среду и петак?

Сигурно сте и ви милион пута чули од некога да је петак дан за пост због деце, или да оба дана треба да посте родитељи, ради добробити свог потомства.

Ово је још једна у низу хришћанских заблуда.

Прочитајте још: Овако су СРБИ градили куће: Праг испрскан КРВЉУ, у темељу вино, а "жртва" се мерила свиленим концем

Фото: Депозит

Среда је посни дан јер је баш у среду Јуда издао Исуса Христа. То је догађај који је претходио његовом страдању и због тога је црква одредила среду као дан молитве и уздржавања од мрсне хране.

У петак сваки верник треба да пости, јер је то најтужнији хришћански дан - дан када је Исус Христ мучен и разапет на крст.

Дакле, пост није ограничен само на родитеље или оне који желе да имају децу. Пост због деце може да вам буде само додатна мотивација, односно жеља да због ваших ранијих грехова не испаштају ваша деца.

Прочитајте још: Овај ПАС већ две недеље ЧЕКА ВЛАСНИКА на ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ у РУСИЈИ: Траже га на друштвеним мрежама

Водите рачуна шта радите - није реткост да се казна за грех одражава на децу, како и стара изрека каже: "Родитељи једу грожђе, а деци трну зуби".

Средом и петком пости се на води, изузев када на ове дане падне празник са црвеним словом или светитељ ције је има у календару написано масним словима. У том случају, дозвољена је употреба црног вина и уља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.