Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Затруднела сам два пута у 5 дана - моја деца су рођена истог дана, али нису близанци"

Једна мама тврди да је затруднела док је већ била трудна

1646080708_pregnant-gdba767cb6_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Одалис и Антонио Мартинез, из Сан Пабла у Калифорнији, били су незадовољни када су у новембру 2020. сазнали да очекују бебу, након што су неколико месеци раније доживели побачај.

Али током свог првог скенирања, Одалис, 25, добила је још невероватније вести. Очекивала је две бебе, зачете у различито време у истој недељи. Речено је да се овај ретки феномен јавља у 0,3% трудноћа - док многи здравствени радници сугеришу да уопште не постоји код људи.

Одалис је рекла: „Била сам изузетно срећна што је тест на трудноћу био позитиван и поново смо кренули на пут трудноће. Осећала сам се заиста срећном. Знам много људи који су покушавали да затрудне, а једноставно нису успели, тако да је то био и мој страх, али на срећу то није био наш случај и затруднела сам веома брзо.“

Међутим, након што је претрпела сломљено срце због побачаја само четири месеца раније, мама признаје да је била забринута.

„Било је прилично застрашујуће током целе трудноће што нисам знала да ли ће то поново бити исход“, рекла је она. Надајући се најбољем, али знајући да увек постоји могућност да ствари не иду како је планирано."

Присећајући се свог првог скенирања, Одалис је рекла да је морала да уђе сама док је Антонио (31) чекао напољу због Ковида.

Прочитајте још: ПОД ПУНИМ ГАСОМ ЗА БЕОГРАД: Жена почела да се порађа усред ноћи, полиција кренула у потеру, а онда је уследио ОБРТ

Рекла је: „Била сам тако уплашена да ће ми рећи 'о, нема откуцаја срца', тако да сам била тако узнемирена све време док сам Антонију слала поруке попут 'Тако сам уплашена'. Докторка долази и покушавам да се психички припремим за било шта, а када је нашла прву бебу и откуцаје срца, плакала сам од толико среће.

Фото: Пиксабеј

„А онда је почела да иде напред-назад и питала сам се зашто – мој ум је једноставно отишао на најгори сценарио због трауматичног искуства које смо имали. Тада ми је рекла да је нашла још једну бебу која је такође имала откуцаје срца. Само сам плакала од среће. Осећала сам се као да је прва беба коју смо изгубили била у соби са мном и говорила да ће све бити у реду."

Она тврди да јој је доктор тада рекао нешто изузетно - да њене бебе технички нису близанци и да су зачете у размаку од пет дана.

Мајка двоје деце је рекла да је њен термин порођаја одређен у средини - два дана након што би једна беба имала 40 недеља, а два дана пре него што би друга беба имала 40 недеља.

А 10. августа 2021, бебе Лилио и Имелда су стигле безбедно.

Одалис је рекла: „Осећам се као чудо што сам доживела ову двоструку трудноћу. Због нашег првог искуства, учинило је да се све током ове трудноће осећа много посебније и магичније. Колико сам лако могла да затрудним, а знајући да имам две бебе, осећала сам се као да је после тако мрачног места било толико светла. Било је то најбоље изненађење икада."

Мајка са пуним радним временом рекла је да су девојчице благослов - али признаје да пар изгледа толико слично, да их она и Антонио понекад помешају.

У ствари, дуо толико личи да Одалис каже да говори људима да су близанци уместо да објашњава како су зачети.

"Технички нису чак ни идентични, али сви мисле да јесу. Дефинитивно много личе", рекла је она.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas