· · Коментари: 0
ПРИРОДНО

Лековита трава која се налази на нашем простору, а лечи ДЕВЕТ болести

Чај од мајчине душице је један од најлековитијих чајева.

1612344226_Depositphotos_281621380_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ова биљка је једна од лековитијих трава које се могу наћи на нашем подручју. Расте самоникла, али да ствар буде још боља, може се и узгајати.

Прочитајте још: Зашто ПРАЗИЛУК треба да уврстимо у исхрану? Био је цењен још код СТАРИХ ЕГИПЋАНА

Може се пронаћи и на нашем простору.

Самоникла је а може се и узгајати

Долази из породице менте, а позната је под називом тимијан. Есенцијална уља су оно што је чини лековитом. Тимол је главно својство мајчине душице који има снажна антисептичка својства.

Прочитајте још: Невероватне предности УЉА КАРАНФИЛИЋА: Служи као прва помоћ код овог честог проблема

Ублажава грчеве разних облика, има способност да очисти дисајне путеве и смањује проблеме настале гомилањем гасова. Благи је аналгетик, а делује умирујуће на нерве.

Постоји 350 врста мајчине душице

Одличан је извор витамина Ц, А, као и следећих елемената: гвожда, рибофлавина, бакра, мангана, калцијума, цинка, фосфора.

Прочитајте још: ГРИЦКАЈТЕ их: Ублажавају МЕНОПАУЗУ, снижавају холестерол и шећер

Припрема:

Припрема од сувог лишћа. Кашичицу суве биљке прелијете са 2 дл вреле виде и оставите да одстоји 10 минута поклопљено. Овде је важно да нагласимо то поклапање чаја, јер мајчина душица има састојке који су лако испарљиви. Уколико желите да има маскимално дејство, поклопите да активни састојци не испаре

  • Мајчина душица за кашаљ
  • Мајчина душица и имунитет
  • Боља циркулација и крвна слика
  • Мајчина душица за здравље срца
  • Афте у устима
  • Мајчина душица за смирење
  • Гљивичне инфекције
  • Мајчина душица за желудац
  • Мајчина душица за акне и бубуљице

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.