Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чајеви који вам могу помоћи ако имате ПРОБЛЕМА СА НЕСАНИЦОМ: Идеални напици пред спавање (РЕЦЕПТИ)

Покушајте да се изборите са несаницом на природан начин

1690371731_shutterstock_719690968.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чај за спавање је одувек прави избор за борбу против несанице. А чињеница је да је мало људи који данас могу да се похвале да никада не пате од проблема са спавањем, јер ова пошаст 21. века спада у најчешће проблеме савременог човека, која погађа све генерације. Млађе због школе, средовечне због посла и новчаних проблема, старије због година... Несаница се негативно одражава на концентрацију и отежава обављање свакодневних послова, често и оних најбаналнијих, а нарочито ако траје недељама и месецима.Срећом, чајеви за спавање обезбеђују здрав сан, тако да не морате да бројите овце нити да пијете пилуле за спавање, а ми смо вам издвојили 3 биљке, које ће вам и те како бити од помоћи:

Лаванда

Лаванда је од давнина коришћена за лечење несанице, болести нерава и лошег варења. Стављана је у топле, опуштајуће купке које су обезбеђивале миран сан, а данас се, ипак, најчешће користи за прављење чаја.

Осим што опушта мишиће, смирује нервозу и узнемиреност, чај од лаванде делује благотворно и у случајевима поремећаја спавања.

Припрема:

Припрема се једноставно, а делује брзо. Две кашичице цветова лаванде прелијте шољом вреле воде, оставите да одстоји десет минута и процедите. Чај засладите медом и пијте две шоље дневно, једну обавезно пре спавања.

Мајчина душица

Лековити састојци мајчине душице налазе се у листу и цвету, а у лечењу несанице помажу тимол и карвакрол, њена етерична уља која опуштају мишиће.

Будући да садржи лако испарљиве састојке, чај од мајчине душице треба спремати у поклопљеној посуди јер у супротном неће имати лековита својства.

Припрема:

Чај се припрема на следећи начин – кашику мајчине душице прелијте с два децилитра кључале воде, поклопите и оставите да одстоји пола сата. Кад се чај прохлади, процедите га и попијте. Уколико не можете да поднесете горчину, засладите кашичицом меда.

Матичњак

Од матичњака, односно маточине, лимун траве или пчеларице, како се све у народу зове ова биљка, може да се направи одлична купка која делује смирујуће, те се препоручује особама које пате од несанице.

Припрема:

Скувајте десет кашика сувих листова матичњака у једном литру воде, оставите да одстоји десет минута, а затим процедите. Одварак додајте у воду за купање и лешкарите у кади двадесетак минута, пре спавања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas