Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ЛЕК

Поред БЕЛОГ ЛУКА, ово су најмоћнији природни АНТИБИОТИЦИ

Представљамо вам природне лекове које морате имати у својој кућној апотеци.

1632416114_seasoning-1631560_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Антибиотска дејства белог лука позната су од давнина, а поред њега постоји још природних лекова који помажу код разних болести попут прехладе, грипа, зубобоље, разних респираторних инфекција.

Поред тога, ови природни производи и те како позитивно утичу на имунитет, јачајући одбрамбени механизам организма.

Прочитајте још: ТУШТ: Лековита биљка која се сматра КОРОВОМ, а здравија је од СПАНАЋА

Поред белог лука, ово су најмоћнији природни антибиотици, које би требало имати у кућној апотеци.

Мед

За мед се зна да има антимикробна својства. Такође, он је одличан за третирање упала дисајних путева, али и за превијање рана. Мед садржи органске киселине, минерале у траговима, антимикробна једињења, витамине Ц, А и бета-каротен, као и све минерале Б-комплекса.

Поред тога, мед садржи и високу концентрацију хидроген пероксида и мравље киселине који имају антибактеријска својства.

Чајевац

Етерично уље ове биљке такође има антибактеријско дејство. Помаже код атлетског стопала, гљивичне инфекције ноктију, херпеса, свих кожних упала, укључујући акне, ране и опекотине, као и у лечењу тврдих и болних чирева. Такође, етерично уље чајевца одлично је и у уклањању перути.

Ипак, за разлику од других природних антибиотика, чајевац се никада не сме узимати орално јер може да узрокује озбиљне нуспојаве, а код примене на кожи треба га разредити јер може да изазове алергијску реакцију, зато што је много јако.

Жалфија и мајчина душица

Обе ове биљке имају јака антисептичка дејства, и најчешће се употребљавају код упала грла, укључујући и бактеријску ангину. Орално се могу узимати и за упале горњих и доњих дисајних путева, а код кожних упала примењују се споља.

Жалфија се препоручује као течност за испирање упаљених десни а помаже и код афти, док је мајчина душица изванредан лек против кашља јер код продуктивног кашља подстиче искашљавање, а суви кашаљ умирује.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas