Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Чудотворна КОПРИВА: Направите ПРЕПАРАТ који ће трајно спречити опадање косе (РЕЦЕПТ)

Самоникла коприва једна је од најлековитијих биљака...

1629051437_Depositphotos_44433713_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Коприва је богата и флавоноидима, који одлично делују на рад организма и јачање имуног система. О богатству витамина и минерала који се садрже у овој коровској биљци, пола килограма коприва има три пута више провитамина А од дневне потребе људског организма. Поређења ради, у 10 грама спанаћа има 10 милиграма калцијума и 8 милиграма магнезијума, а 10 грама коприве садржи чак 290 милиграма калцијума и 86 милиграма магнезијума.

Прочитајте још: Ризик од ПРЕВРЕМЕНЕ смрти крије се у ОВИХ седам знакова: Појављују се десет година раније!

Чај против опадања косе

Чај од коприве је један од најбољих природних лекова против опадања косе. Коприва делује тако што храни корен длаке витаминима и минералима који подстичу бржи раст косе. Осим тога, коприва је одличан природни лек који код решавања перути, а за разлику од агресивних шампона, коприва не делује иритирајуће на кожу главе. За потребе јачања косе, чај од коприве се може користити свакодневно. У врло кратком периоду коса постаје сјајнија, свиленкастија, знатно гушћа, али и здравија.

Прочитајте још: Колико дуго ЈАЈА смеју да стоје у ФРИЖИДЕРУ, а да се не покваре?

Скувајте неколико свежих листова коприве. Одаберите ону која је расла што даље од улице, односно на изолованим природном терену. Чај је потребно припремити као и било који други чај. Једино на што треба да се обрати пажња је количина, јер је за прање косе потребно најмање два литра чаја. На једну чашу воде иде једна кашичица сувих листова коприве.

Прочитајте још: Глумица КЕЈТ ХАДСОН обишла МУЗЕЈ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Ужива у Београду (ФОТО)

Након што сте скували чај, оставите га да одстоји најмање 45 минута, потом га процедите и оперите косу. Чај је потребно лагано умасирати у косу, почевши од корена косе. Косу након масаже можете умотати у врећицу или фолију како би се хранљиви састојци задржали на коси и како би продрли што дубље у корен косе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas