Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАВИКЕ КОЈЕ УЗРОКУЈУ ОПАДАЊЕ КОСЕ: Шта често одлажете, а веома утиче на раст и квалитет власишта

Ево о чему треба да поведете рачуна

1713012495_shutterstock_2050520363.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сви наши фоликули косе пролазе кроз фазе раста, затим следи период мировања, који се зове телогена фаза, када власи опадају и замењују их друге. Ако се нешто деси у последњој фази циклуса, неки делови могу почети да се проређују. Такође може бити један од главних узрока губитка косе код жена. 

Не одлажите прање косе

Можда мислите да временски оквир у ком перете косу нема утицаја, али је веома важан за здравље косе и власишта. Редовно прање косе спречава накупљање прљавштине и перути које успоравају раст фоликула длаке, што може довести до проређивања косе. Нормално, косу треба да перемо два пута недељно. Међутим, онима са масном косом потребно је прање на два дана.

Смањите коришћење уређаја за сушење и стилизовање косе

Излагање косе прекомерној топлоти употребом пегле или фена може да је ослаби и да изазове опадање. Такође, требало би да избегавате да користите топлу воду у току прања јер може да дехидрира косу и отвори поре на власишту, што исто одводи до опадања.

Не користите пуно производа за косу

Пажљиво бирајте производе за косу и генерално користите што мање производа. Неки обећавају да ће ваша коса бити здрава, али ако имају висок садржај алкохола, могу оштетити косу.

Шишајте се редовно

Када је губитак косе узрокован оштећењем која доводи до ломљења, редовно шишање може помоћи да она изгледа боље и здравије. Препоручује се шишање на сваких пар месеци.

Ређе се фарбајте

Ако фарбате косу код куће, јаке фарбе могу бити криве за прекомерни губитак косе. Ове боје могу бити оне које изазивају проређивање косе код жена, јер слабе протеине косе, смањујући снагу праменова.

Уносите довољно витамина Д и гвожђе кроз исхрану

Ако ваше тело нема есенцијалне хранљиве материје које су му потребне за раст косе, вероватно ћете приметити стањивање. Студије су показале да су нам потребни биотин, витамин Д и гвожђе да бисмо стимулисали раст косе.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas