· · Коментари: 0
ИНТЕРВЈУ БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ

ЕКСКЛУЗИВНО доктор НЕСТОРОВИЋ за читаоце Новости даје савете: Ове ТРИ БИЉКЕ су кључне за јачање имунитета!

Један од најславнијих доктора у Србији за наше читаоце открива како да јачају имунитет алтернативним методама

1609365398_forum_korona_29052020_0013.jpg
Фото: Ataimages

Угледни професор медицине Бранимир Несторовић, специјалиста је педијатрије са субспецијализацијом из пулмологије и алергологије, за читаоце Новости открива тајне алтерантивне медицине и даје савете за јачање имунитета.

У свом досадашњем раду придобио је поверење хиљада грађана, које је током каријере лечио, али и милиона грађана Србије чије симпатије је побрао током 2020.године у току светске пандемије. За Магазин Новости сумира своја искуства са пацијентима и открива тајне неколико метода алтернативног лечења.

  • Ако сагледамо целокупну здравствену ситуацију у свету, који алтернативни метод за јачање имунитета препоручујете?
Које савете из ајувердске медицине препоручујете нашим читаоцима?
Ајурведа је настарија медицина на свету. Ајурведске биљке имају одличне ефекте, али је по мени важнији принцип довођења тела у равнотежу са околином. Принципи ајурведе су философски, не ради се о лечењу болести, већ постизању равнотеже између човека и средине.

- Има много начина за подизање имунитета. један је шетња на хладном ваздуху, у трајњу до сат времена. Други је боравак у сауни, такође до сат времена. У исхрани корисити храну богату влакнима, поврће, најмање два пута недељно морска риба. по могућности печена.

  • У условима светске епидемије корона вируса, какав савет бисте дали нашим читаоцима за јачање психичког здравља?

- Дефинитивно знамо да психички стрес додовди од озбиљне супресије имуног одговора. Стрес активира одговор који у основи има активацију симптокуса, а то све иде на уштрб активности имуног система и интелектуалних функција. Стога је постизање стања релаксације, вежбама дисања, добрим сном, медитацијом увек добро за имуни систем.

  • Која три народна лека бисте препоручили нашим читаоцима за јачање имуног система?

На првом месту је лист коприве, на другом бих увек ставио бели лук, а треће место орах. Коприва садржи бројне имуностимулаторне и антикарциногене супстанце, а бели лук и броколи супрона једињења која су изразити антиоксиданси. Орах је намирница са пуно корисних материја, неке од њих, јунглан на пример су јединствене само за њега.

  • Да ли својим пацијентима препоручујете неке алтернативне методе лечења и у коју медицину највише верујете поред традиционалне медицине?

- Верујем да све што помаже треба да се користи. Ако постоји ефикасан лек, зашто га не користити. Ако нека биљка има одличне ефекте, на пример имела у регулисању шећера, као имуностимулатор и антикарциногена биљка, зашто је не корситити. 

  • Да ли ваши пацијенти верују у алтернативну медицину и савете које им дајете?

- Имам добар однос са пацијентима, тако да ми говоре шта користе. Огроман број користи неку од метода  алтеранативне и комплементарне медицине, али се плаше да до кажу свом лекару. Последњих година је експлодирала употреба хомеопатије, као и квантне медицине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.