Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

5 једноставних ТРИКОВА како ОЈАЧАТИ ОРГАНИЗАМ

Заборавите на индустријске витамине и додатке исхрани

1676587215_212520_shutterstock-1936916407_f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

"Вруће" прање

Вируси и микроби умиру на високим температурама - сви знају за то. Због тога је важно да га оперете у топлој води, бирајући режиме са температуром не нижом од 40 степени. Изузетак су ствари које захтевају деликатно прање. Неће бити сувишно пеглати свеже опрано рубље - на тај начин ћете се заштитити од непотребних ризика и "убити" клице које су се "ухватиле" на одећи на јавним местима.

Прочитајте још: Боље памћење уз помоћ малих трикова: Вежбајте мозак на једноставне начине

„Незаслађен” живот

Слатко, нажалост, смањује способност тела да се одупре инфекцијама. Зашто је то? - Шећер изазива активну производњу патогених микроорганизама управо у нашим цревима. Чоколаде и слаткише је понекад боље заменити производима са природним шећерима - воћем, природним белим слезом и белим слезом (успут, веома је укусан!)

Сапун и вода уместо марамица и антисептика

Прочитајте још: Сушите лице ПЕШКИРОМ НАКОН УМИВАЊА? Ево због чега је то лоше за кожу

Средства за дезинфекцију и марамице постали су модерни са појавом пандемије, међутим, нису у стању да заштите од вируса и микроба који доспеју на кожу на јавним местима. Довољно је узети рукохват у транспорту - и здраво, нови вирус! Поузданије средство од сапуна и воде још није измишљено. Зато узмите за правило да увек перете руке по повратку са улице. Препоручљиво је одабрати сапун који је хидратантни, на природној основи, како не би исушио кожу.

Прање носа

Да ли и даље испирете нос физиолошким раствором? Крајње је време да престанете са овим - на крају крајева, таква решења веома исушују слузницу и изазивају упалу у њој. За прање носа најбоље је и најсигурније користити посебне капи и спрејеве за нос - не вазоконстриктивне, већ репаративне.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Правило два седишта

Не без разлога су током пандемије на јавним местима покушавали да смести људе једни од других. А сада, при уласку у транспорт, вреди сести не поред некога, већ после пар седишта - посебно ако ваш комшија има знаке прехладе.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas