Oglas
· · Komentari: 0
INTERVJU BRANIMIR NESTOROVIĆ

EKSKLUZIVNO doktor NESTOROVIĆ za čitaoce Novosti daje savete: Ove TRI BILJKE su ključne za jačanje imuniteta!

Jedan od najslavnijih doktora u Srbiji za naše čitaoce otkriva kako da jačaju imunitet alternativnim metodama

1609365398_forum_korona_29052020_0013.jpg
Foto: Ataimages
Oglas

Ugledni profesor medicine Branimir Nestorović, specijalista je pedijatrije sa subspecijalizacijom iz pulmologije i alergologije, za čitaoce Novosti otkriva tajne alterantivne medicine i daje savete za jačanje imuniteta.

U svom dosadašnjem radu pridobio je poverenje hiljada građana, koje je tokom karijere lečio, ali i miliona građana Srbije čije simpatije je pobrao tokom 2020.godine u toku svetske pandemije. Za Magazin Novosti sumira svoja iskustva sa pacijentima i otkriva tajne nekoliko metoda alternativnog lečenja.

  • Ako sagledamo celokupnu zdravstvenu situaciju u svetu, koji alternativni metod za jačanje imuniteta preporučujete?
Koje savete iz ajuverdske medicine preporučujete našim čitaocima?
Ajurveda je nastarija medicina na svetu. Ajurvedske biljke imaju odlične efekte, ali je po meni važniji princip dovođenja tela u ravnotežu sa okolinom. Principi ajurvede su filosofski, ne radi se o lečenju bolesti, već postizanju ravnoteže između čoveka i sredine.

- Ima mnogo načina za podizanje imuniteta. jedan je šetnja na hladnom vazduhu, u trajnju do sat vremena. Drugi je boravak u sauni, takođe do sat vremena. U ishrani korisiti hranu bogatu vlaknima, povrće, najmanje dva puta nedeljno morska riba. po mogućnosti pečena.

  • U uslovima svetske epidemije korona virusa, kakav savet biste dali našim čitaocima za jačanje psihičkog zdravlja?

- Definitivno znamo da psihički stres dodovdi od ozbiljne supresije imunog odgovora. Stres aktivira odgovor koji u osnovi ima aktivaciju simptokusa, a to sve ide na uštrb aktivnosti imunog sistema i intelektualnih funkcija. Stoga je postizanje stanja relaksacije, vežbama disanja, dobrim snom, meditacijom uvek dobro za imuni sistem.

  • Koja tri narodna leka biste preporučili našim čitaocima za jačanje imunog sistema?

Na prvom mestu je list koprive, na drugom bih uvek stavio beli luk, a treće mesto orah. Kopriva sadrži brojne imunostimulatorne i antikarcinogene supstance, a beli luk i brokoli suprona jedinjenja koja su izraziti antioksidansi. Orah je namirnica sa puno korisnih materija, neke od njih, junglan na primer su jedinstvene samo za njega.

  • Da li svojim pacijentima preporučujete neke alternativne metode lečenja i u koju medicinu najviše verujete pored tradicionalne medicine?

- Verujem da sve što pomaže treba da se koristi. Ako postoji efikasan lek, zašto ga ne koristiti. Ako neka biljka ima odlične efekte, na primer imela u regulisanju šećera, kao imunostimulator i antikarcinogena biljka, zašto je ne korsititi. 

  • Da li vaši pacijenti veruju u alternativnu medicinu i savete koje im dajete?

- Imam dobar odnos sa pacijentima, tako da mi govore šta koriste. Ogroman broj koristi neku od metoda  alteranativne i komplementarne medicine, ali se plaše da do kažu svom lekaru. Poslednjih godina je eksplodirala upotreba homeopatije, kao i kvantne medicine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas