Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Комбинација ЦИМЕТА и МЕДА: Шта би све могла да донесе нашем организму

Ако будете свакодневно користили цимет и мед приметићете многобројне бенефите које имају на ваш организам

1606813090_honey-2542952_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Цимет, једна је од најароматичнијих зачинских биљака. Он не само да даје одличан укус храни, већ се у традиционалној медицини користи и код особа које имају проблеме са вишком килограма. Посебно је добар у комбинацији са медом јер се верује да њихово свакодневно конзумирање може продужити живот.

Ево на шта све утиче овај магичан микс – цимет и мед:

Прехладе

Они који пате од уобичајене или тешке прехладе требало би узети једну кашику меда помешану са 1/4 кашичице цимета у праху једном дневно током три дана. На овај начин ћете се решити хроничног кашља, прехладе и болова у синусима.

Фото: Пиxабаy

Прочтајте још: Ова храна нам не дозвољава да заспимо

Холестерол
Помешајте две кашике меда и три кашичице цимета у праху са 470мл воде. Овај напитак ће смањити ниво холестерола. Доказано је да пацијенти који су редовно пили овај напитак барем 3 пута дневно, након неког времена нису имали проблема са високим холестеролом.

Имунитет

Свакодневно кориштење меда и цимета јача имунитет и штити тело од бактерија и вируса. Мед садржи различите витамине и велику количину гвожђа. Константна употреба меда и цимета јача бела крвна зрнца која се потом успешније боре против бактерија и вируса.

Пробавне сметње

Цимет у праху помешајте са две кашике меда и поједите пре јела. На тај начин ћете моћи сварити и најтежа јела.

Срце и кардиоваскуларни систем

Направите смесу од меда и цимета у праху и намажите на хлеб. Овај оброк можете јести свакодневно за доручак. Смањује холестерол и спречава срчани удар. Особе које су већ имале срчани удар би требало да практикују ову комбинацију јер ће помоћи спречити следећи напад.

Прочитајте још: ИСХРАНА која ће смањити ризик од дијабетеса код жена

Редовна употреба ове комбинације смањује губитак даха и регулише откуцаје срца. Код особа старије доби, артерије и вене губе флексибилност па може доћи до зачепљења. Ова комбинација меда и цимета ће позитивно утицати на вене и артерије.

Фото: ПИxабаy

Умор

Помешајте пола кашике меда и пола кашичице цимета у чаши воде. Попијте у поподневним сатима када најчешће осећате умор. Свакодневно конзумирање овог напитка ће повећати виталност у року седам дана.

Артритис

Уринарне инфекције
Помешајте две кашичиче цимета у праху, једну кашику меда у чашу млаке воде и попијте. То уништава бактерије у уринарном тракту.

Додајте две кашике меда у једну шољицу вруће воде и једну кашичицу цимета у праху. Уколико овај напитак редовно пијете, чак и хронични артритис може бити излечен. Једно истраживање је показало да се болесници помоћу овог напитка могу ослободити од боли за месец дана.

Губитак косе

Они који пате од губитка косе требало би да помешате једну кашичицу маслиновог уља, једну кашику меда и једну кашичицу цимета у праху. Нанесите смесу на теме и држите 15 минута, потом оперите косу.

Прочитајте још: БОЛОВИ У ВРАТУ се успешно решавају овим вежбама (ВИДЕО)

Лош дах

Помешајте 1 кашичицу меда и 1 кашичицу цимета у праху са топлом водом. Свако јутро исперите усну дупљу па ће ваш дах бити свеж током целог дана.

Убод инсеката

Помешајте једну кашику меда и две кашике млаке воде. Додајте једну кашичицу цимета у праху, направите смесу и умасирајте на убодене делове. Доказано је да се бол смањује у року од два минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas