· · Komentari: 0
SAN

Ova hrana nam ne dozvoljava da zaspimo

Mnogima od nas se često puta dogodilo da legnemo da spavamo, ali da san nikako neće na oči

1606679850_Depositphotos_325361132_s-2019.jpg
Foto: depositphotos

Postoji hrana koju ne bismo trebali jesti uveče, odnosno čim padne mrak, trebalo bi je izbegavati, jer nam ona ne dozvoljava da spavamo.

Pročitajte još: Pet problema koje BANANE rešavaju bolje od lekova

Određene namirnice ili neki sastojci u hrani utiču loše na naš organizam što narušava proces spavanja. Dovoljno je samo da izbegavate ove namirnice pred spavanje i sve će biti u redu:

Poznato je zbog čega ne biste trebali da pijete kafu pred spavanje. Kofein koji se u njoj nalazi razbuđuje organizam, a to vam nikako neće pomoći da odete na spavanje

Sokovi

Sokovi su uglavnom prepuni šećera, što našem telu prija ako želite da se razmrdate, da popravite raspoloženje ili poboljšate koncentraciju, ali to ubija san.

Foto: despositos

Povrće

Neko povrće nije dobro jesti pred spavanje. Ma koliko bili zdravi, jednostavno nešto treba izbegavati uveče. To se pre svega odnosi na povrće koje se teško vari, kao što je prokelj, brokoli, kupus.

Slatkiši

Teba izbegavati i slatkiše pred spavanje. Visok sadržaj šećera držaće vas budnim sigurno duže nego što ste planirali. 

Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta

 

Teška hrana

Pod ovim se podrazumeva hrana koja je veoma začinjena i masna. Upravo je to ono što bi trebalo izbegavati kasno uveče. Problem je što organizam mora dodatno da se potrudi da bi svario ovakvu hranu, a to je veoma teško u toku sna. Zato će vas držati budnim sve dok to ne svari .

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.