Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДА

ЛЕКОВИТИ АНИС: Најмоћнији руски рецепти против надутости и проблема са затвором

О његовој делотворности говори и чињеница да га и дојиље и дојенчад могу користити...

1635199710_anise-gf9bc78ef6_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Зачинска биљка анис код нас недовољно заступљена, је биљка цењена од библијских времена, која се спомиње још у Јеванђељима. Због своје лековитости широко се примењује у лековите сврхе у Русији и пределима Сибира. 

Прочитајте још: УЛАЗНА ВРАТА у јесењем стилу - Једноставне ИДЕЈЕ које можете сами спровести у дело! (ФОТО/ВИДЕО)

Семе аниса делује против надимања, умирује грчеве, јача желудац и поспешује варење. Да би елиминисали мучнину насталу због превише масне хране, јаких зачина или препржених јела, треба три до четири пута дневно пити анисов чај. У анисов чај, спремљен на уобичајен начин, дода се пола кашичице меда и свеж листић нане. Познато је и његово лековито деловање код астме, бронхитиса, кашља различитог порекла и обољења плућа.Поспешује излучивање мокраће и доноси олакшање код накупљања вишка воде у организму.

Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Жвакање семенки аниса делује лаксативно и отклања лош укус и задах из уста

Препарат против надутости

За уклањање осећаја надутости који се обично ствара после обилних оброка или конзумирања тешко сварљиве хране, потпомогнуте чашом алкохола више, анис је прави лек. Он истовремено дезинфикује и умирује желудац, регулише варење, спречава грчеве и надутост. Лек се спрема тако што се кашичица самлевених плодова аниса кува десетак минута у два децилитра млека. Када се млеко охлади дода се кашичица меда, и тако справљено пије неколико пута у току дана, док сметње не престану.

Прочитајте још: Шта СТИЛ ваше кухиње говори о ЛИЧНОСТИ? (ФОТО)

Лековити су и суви плодови аниса који се жваћу. Прави се и чај, тако што се једна кашичица уситњених плодова прелије са шољицом кључале воде, а затим остави да одстоји десетак минута пре испијања.

Чај од аниса против надутости и гасова

У питању је изузетно добра чајна мешавина за коју вам је потребно по 20 грама аниса,морача (коморача), кима, мајчине душице. Од ове мешавине 3 велике супене кашике прелити са 500 милилитара кључале воде. Пустити да одстоји наредна 3 сата и након тога се чај од аниса и лековитог биља конзумира три пута дневно након оброка.

Прочитајте још: Када се завршава ретроградни Меркур? Чувајте се ТРИ датума у октобру, а онда следи УСПЕХ

Чај од аниса за регулисање столице

Помешати у једнаким количинама од 20 грама анис, суве шљиве, кору крушине, слатки корен и морачу. Од ове мешавине две кашике прелити са 300 милилитара прокључале воде Поклопити и пустити да одстоји 3 сата, па тек након тога га конзумирати. Ово је изузетно делотворан напитак против затвора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas