Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНА МЕДИЦИНА

Најбољи природни ПРОБИОТИЦИ који ће вас сачувати на ЛЕТОВАЊУ

Уместо медицинских лекова, определите се за природне антибиотике

1656018293_ibs-g04934414c_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Промена климе, промена уобичајене воде на коју је навикао наш организам, промена намирница које свакодневно конзумирамо и генерално, боравак на плажама директно утичу на здравље наше цревне фолре. Ово за последицу може имати урушавање имуног система и осетљивост организма на различите стомачне вирусе. Посебно су осетљива деца, којима не можемо ни давати бројне индустријске лекове и медицинска средства.

Прочитајте још: РУСКИ народни препарат за притисак: Решите се ХИПЕРТЕНЗИЈЕ уз три састојка (РЕЦЕПТ)

Доносимо вам предлоге за неколико природних пробиотика, које можете слободно дати и својој деци и тако учинити свој одмор савршеним.

Домаће кисело млеко

Најбољи природни пробиотик је домаће кисело млеко од козе, овце или краве, стим да ако користите кравље млеко то треба да буде кисело млеко спремљено од млека краве која је пасла траву, јер има у себи и Омега 3 киселине, док краве са фарми које се хране кукурузом имају у млеку Омега 6 киселину, што није добра варијанта.

Млади бели сир

Ово је фантастичан природни пробиотик, још ако је од животиња које пасу. Свеједно је да ли је то млади сир од козјег, овчијег или крављег млека, стим да су козји и овчији производи увек пожељнији због мање казеина и лактозе у млеку од краве.

Прочитајте још: Чувени РУСКИ ТРАВАР Дмитриј Јуровски открива тајну јаког пролећног ИМУНИТЕТА (РЕЦЕПТИ)

Комбуха
Комбуха је добар пробиотик и то је разлог зашто комбуха помаже код неких болести. Слично делују и јапански кристали као природни пробиотик. Правите сами комбуху или индијске кристале, то су печурке које расту на црном чају и ферментацијом шећера стварају пријатан киселкаст сок пун здравих бактерија и микроелемената.

Козја сурутка

Ова сурутка чисти јетру, нормализује рад јетре и балансира крвну слику, уз све то је и одличан природни пробиотик.

Домаћи јогурт

Ако користите индустријски јогурт, то ће имати неке ефекте на микробиом али не као домаћи јогурт. Јер, природни пробиотици требају да имају што више сојева бактерија у себи а индустријски јогурти то немају.

Мисо паста (супа)

Ово је сјајан природни пробиотик својствен јапанској и кинескох кухињи. То је ферментисана соја. Користите мисо као пробиотик, стављајте га макар неколико пута недељно у супу или варива.

Прочитајте још: Данас славимо свеца чије су мошти ЧУДОТВОРНЕ: Помолите се свештеномученику ТИМОТЕЈУ БРУСКОМ и изговорите ТРОПАР

Кефир

Кефир јесвојевремено проглашен за најбољи природни пробиотик на свету кефир има нека својства (гљивице) која нису увек свима пријатна. Правите сами кефир ако хоћете да имате најбоље природне пробиотике у кући.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas