· · Komentari: 0
PRIRODNA MEDICINA

Najbolji prirodni PROBIOTICI koji će vas sačuvati na LETOVANJU

Umesto medicinskih lekova, opredelite se za prirodne antibiotike

1656018293_ibs-g04934414c_640.jpg
Foto: Pixabay

Promena klime, promena uobičajene vode na koju je navikao naš organizam, promena namirnica koje svakodnevno konzumiramo i generalno, boravak na plažama direktno utiču na zdravlje naše crevne folre. Ovo za posledicu može imati urušavanje imunog sistema i osetljivost organizma na različite stomačne viruse. Posebno su osetljiva deca, kojima ne možemo ni davati brojne industrijske lekove i medicinska sredstva.

Pročitajte još: RUSKI narodni preparat za pritisak: Rešite se HIPERTENZIJE uz tri sastojka (RECEPT)

Donosimo vam predloge za nekoliko prirodnih probiotika, koje možete slobodno dati i svojoj deci i tako učiniti svoj odmor savršenim.

Domaće kiselo mleko

Najbolji prirodni probiotik je domaće kiselo mleko od koze, ovce ili krave, stim da ako koristite kravlje mleko to treba da bude kiselo mleko spremljeno od mleka krave koja je pasla travu, jer ima u sebi i Omega 3 kiseline, dok krave sa farmi koje se hrane kukuruzom imaju u mleku Omega 6 kiselinu, što nije dobra varijanta.

Mladi beli sir

Ovo je fantastičan prirodni probiotik, još ako je od životinja koje pasu. Svejedno je da li je to mladi sir od kozjeg, ovčijeg ili kravljeg mleka, stim da su kozji i ovčiji proizvodi uvek poželjniji zbog manje kazeina i laktoze u mleku od krave.

Pročitajte još: Čuveni RUSKI TRAVAR Dmitrij Jurovski otkriva tajnu jakog prolećnog IMUNITETA (RECEPTI)

Kombuha
Kombuha je dobar probiotik i to je razlog zašto kombuha pomaže kod nekih bolesti. Slično deluju i japanski kristali kao prirodni probiotik. Pravite sami kombuhu ili indijske kristale, to su pečurke koje rastu na crnom čaju i fermentacijom šećera stvaraju prijatan kiselkast sok pun zdravih bakterija i mikroelemenata.

Kozja surutka

Ova surutka čisti jetru, normalizuje rad jetre i balansira krvnu sliku, uz sve to je i odličan prirodni probiotik.

Domaći jogurt

Ako koristite industrijski jogurt, to će imati neke efekte na mikrobiom ali ne kao domaći jogurt. Jer, prirodni probiotici trebaju da imaju što više sojeva bakterija u sebi a industrijski jogurti to nemaju.

Miso pasta (supa)

Ovo je sjajan prirodni probiotik svojstven japanskoj i kineskoh kuhinji. To je fermentisana soja. Koristite miso kao probiotik, stavljajte ga makar nekoliko puta nedeljno u supu ili variva.

Pročitajte još: Danas slavimo sveca čije su mošti ČUDOTVORNE: Pomolite se sveštenomučeniku TIMOTEJU BRUSKOM i izgovorite TROPAR

Kefir

Kefir jesvojevremeno proglašen za najbolji prirodni probiotik na svetu kefir ima neka svojstva (gljivice) koja nisu uvek svima prijatna. Pravite sami kefir ako hoćete da imate najbolje prirodne probiotike u kući.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.