Познато је да без здравих црева нема ни доброг имунитета, зато је најбоље да направите овај домаћи пробиотик већ данас
Домаћи пробиотски јогуртможе бити једноставно, али изузетно моћно решење.
За разлику од индустријских јогурта, домаћи пробиотски јогурт пролази кроз дужу ферментацију и не садржи адитиве, стабилизаторе ни скривене шећере. Што се тиче нутритивне вредности приближно су исте, али када сами правите јогурт ви имате контролу над свим намирницама које употребљавате. Можете да га прилагодите својим потребама.
Можете га направити у две варијанте, са животињским или биљним млеком, у складу са својим навикама и потребама.
Он је укусан и густ и помало подсећа не грчки јогурт својом структуром.
Састојци:
- 2 литре млека
- 1 чаша киселог млека (ако желите густу верзију) или
- 1 чаша куповног јогурта (ако желите уобичајену густоћу)
- пробиотик у праху
Припрема:
Загрејте млеко тако да буде топло, али да не проври. Склоните са шпорета и додајте јогурт или кисело млеко и пробиотик у праху. Затим, прекријте крпоми оставите преко ноћи. Ујутро промешајте и још који сат оставите да се згусне.Након тога ставите јогурт у фрижидер да се охлади.
(Стил)
БОНУС ВИДЕО: