Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Три природна пробиотика који ће помоћи ЦРЕВИМА и избацити ТОКСИНЕ из организма

Заборавите на скупе пробиотике и помозите својим цревима природним намирницама

1627332933_Depositphotos_92282252_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Пробиотици су живи микроорганизми који побољшавају равнотежу флоре у пробавном систему. За здраву пробаву ове пријатељске бактерије су неопходне. Помажу у спречавању пораста лоших бактерија и често се исцрпљују ако узимате антибиотике.

Прочитајте још: Нутрициониста открива како треба да се хранимо током ВРУЋИНА: ОВО поврће МОРА да се нађе у јеловнику

У наставку прочитајте која 3 посна природна пробиотика морају постати део вашег свакодневног живота.

1. Туршија

Туршија је здрава из више разлога, али пре свега због природног пробиотика који садржи, односно бактерије „Laktobacilusa“. Бактерије у нашем стомаку нису само ту због варења, већ и да одрже наш имунитет добрим и спремним за борбу против инфекција.

Прочитајте још: Ово су главни СИМПТОМИ ИСЦРПЉЕНОСТИ ТОПЛОТОМ: Због чеха их не треба занемаривати

Том нашем систему добро дође помоћ у виду туршије и природног пробиотика који се налази у њој.

2. Мисо паста

Мисо паста садржи ензиме који поспешују и помажу варењу, док је веома богат минералима, што додатно утиче на уравнотежавање метаболизма. Такође, он храни кожу, убрзава грађење ткива и ћелија коже, чиме доприноси и лепоти. Због линолеинске киселине и лецитина, који раствара холестерол, спречава последице кардиоваскуларних обољења, артериосклерозе, као и високог крвног притиска.

Прочитајте још: Направите САМИ СОК ОД КРАСТАВЦА: За напитак који освежава, чисти кожу и ТОПИ КИЛОГРАМЕ потребна су само ДВА састојка (РЕЦЕПТ)

Мисо јача имуни систем, ублажава ефекте пушења и алкохола, а утиче и на ублажавање последица свих радиоактивних зрачења.

3. Кисели купус

Прочитајте још: Носе дечије протезе и са 50 година: Да ли постоји граница до када има смисла исправљати зубе?

За разлику од свежег купуса, кисели купус обилује пробиотичким бактеријама. То су добре бактерије које погодују нашем систему за варење. Због тако доброг баланса микроорганизмима, ова намирница се увек препоручује у случају неких болести проузрокованих дисбалансом цревне флоре, посебно након терапије антибиотицима.

Кисели купус убрзава метаболизам, а оброци обогаћени овом намирницом брже се варе. Одличан је за чишћење јетре и крви, а самим тим и за чишћење целог организма од токсина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas