Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чудесни чај од коморача: Може помоћи код БРОЈНИХ ТЕГОБА, а кошта свега 150 динара

Дефинитивно га морате имати у кухињском ормарићу

1682687992_shutterstock_1406644562.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Коморач је поврће које се користи за припрему многих јела и вероватно сте га често виђали у продавницама и на пијаци. Постоји безброј укусних начина кувања специјалитета са коморачем- од припреме салате до употребе лишћа за украшавање. Семенке коморача се, такође, често користе у кувању и дају рецептима посебан укус налик на анис, а ова биљка може да се конзумира и као чај.

Потиче из подручја уз Средоземно море и одавно се користи у медицинске сврхе. А и има бројне здравствене погодности.

Историјски гледано, коморач се користио за широк распон болести. На пример за пробавне, репродуктивне и ендокрине проблеме.

Студије показују да коморач има и антимикробна, антивирусна и протуупална својства. И није само један део коморача користан. Његова стабљика, плод, листови, семенке и цела биљка медицински се користе у различитим облицима у лечењу разних болести.

Чај од коморача

Један популаран и једноставан начин да добијете нека од здравих терапеутских својстава коморача је да га пијете као чај.

Чај од коморача најчешће се припрема од семенки коморача које су лагано здробљене како би отпустиле своја уља богата храњивим материјама. Иако чај од коморача обично није први избор чаја за прохладан дан, ових пет изненађујуће моћних здравствених предности, према истраживањима и нутриционистима, могу да вас увере да га испробате.

Чај од коморача за бољу пробаву

Тренутно је једна од најпопуларнијих употреба коморача она за помоћ пробави, јер доприноси раду мишића гастроинтестиналног система како би се смањили гасови, надутост и грчеви.

Једна студија показује да је чај од коморача био учинковит у помагању у опоравку црева код жена које су недавно имале операцију гинеколошких злоћудних болести, наводи тпортал.

Чај од коморача доноси дозу антиоксиданса

Конзумира се и због антиоксидативног статуса. Унос антиоксиданса помаже у борби против слободних радикала у телу.

Ти слободни радикали често могу да доведу до појачане упале у телу и хроничних болести. Антиоксиданси помажу у спречавању овај оксидативни стрес, који је повезан с раком, срцем и респираторним проблемима.

Ублажава менструалне грчеве

Баш као што може да помогне у опуштању мишића у цревима како би се олакшала пробава.

Истраживања су закључила да може да буде користан лек за ублажавање интензитета болних менструалних грчева узрокованих контракцијама матернице.

Чај од коморача има антибактеријска својства

Иако су потребна додатна истраживања, чај од коморача обећава у антибактеријским својствима против одређених болести.

Контрола апетита

Истраживање показује да семе коморача може посебно да помогне у здрављу црева и сузбијању апетита што може да буде користан начин за сузбијање преједања.

Мала студија је показала смањење глади и повећан осећај ситости након што су учесници са прекомерном тежином конзумирали чај од коморача, преноси тпортал.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas