Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Прележали сте КОРОНА вирус? Ове три коренске биљке ће вам очистити ПЛУЋА и јетру

Након прележаног корона вируса и конзумирања великог броја медикамената неопходно је природно чишћење целог организма...

1641833711_virus-gceeabca5f_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Чишћење или детоксикација организма обавезни су процеси, које морамо приуштити свом организму како би ојачали имунитет и избацили све токсине из организма. Управо из ових разлога потребно је детокисрати свој организам и очистити и плућа и јетру природним препаратима и намирницама.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Ђумбир

Богат је витаминима Ц и Б, магнезијумом, бакром, манганом и другим минералима. Захваљујући високим концентрацијама гингерола, овај егзотични зачин доприноси детоксикацији организма. Његови пробавни ензими помажу у уклањању накупљених токсина у јетри.  Такође, доказано је да ђумбир повољно делује на разна оштећења јетре посебно на „масну јетру“, јер смањује отпорност на инсулин и може да спречи упалу.

Ђумбир такође стимулише пробаву и циркулацију крви, а сами тим доприноси и детоксу организма.  Ђумбир има позитиван учинак и на плућа јер елиминише полутанте из ваздуха који доспеју у плућне канале.

Куркума 

Куркумин поседује снажно антиоксидативно,протувупално, антивирусно, антибактеријско, антимикотичко и антиканцерогено. деловање. Куркума подстиче производњу жучи у јетри, чиме помаже у пробави и олакшава разградњу масноћа у организму. Код особа које пате од масне јетре куркума смањује упално стање јетрених ћелија. 

Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године

Студије су показале да куркумин помаже у уклањању притиска из плућа који је настао као резултат дугогодишњег пушења, смањујући на тај начин ризик од рака плућа. Осим тога, доказано је да да комбинована са карфиолом спречава рак простате и зауставља раст канцерогених ћелија, спречава карцином дојке и меланом,смањује ризик од леукемије у дечјој доби и сматра се природним чистачем јетре.

Бели лук

Захваљујући богатству сумпора, алицина и селена, бели лук подстиче производњу важних јетрених ензима који доприносе елиминацији токсина из организма. Ова намирница делује и противупално, па помаже код астме, а уједно смањује ризик од појаве рака плућа.  

Осим тога, употреба белог лука смањује развој кардиоваскуларних обољења, тако што смањује повишен холестерол, смањује повећан ЛДЛ – лош холестерол, смањује слепљивање крвних ћелија и спречава настанак тромба, смањује повећан крвни притисак. Утиче и на смањење два друга маркера кардиоваскуларних обољења, хомоцистеина и Ц-реактивног протеина.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas