Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Избаците ОТРОВЕ из тела и убрзајте ГУБИТАК килограма! ДЕТОКСИКАЦИЈА са седам намирница без ГЛАДОВАЊА

Токсини се таложе у масним ћелијама, мозгу и нервном систему, па се акумулацијом истих може доћи до симптома какви су умор, несаница, успорен метаболизам, проблем са килограмима...

1647716538_smoothie-g798e6791c_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Детоксикација организма од накупљених токсина и отрова које уносимо храном, од тешких метала који кроз земљу и воду доспевају у наш организам, али и опасних материја које удишемо кроз загађен ваздух постала је незаобилазна „терапија“ у очувању општег здравља организма и јачању имунитета. 

Токсини се таложе у масним ћелијама, мозгу и нервном систему, па се акумулацијом истих може доћи до симптома какви су умор, несаница, успорен метаболизам, проблем са килограмима, кожна обољења, болови у мишићима и зглобовима и многе друге тегобе. Присутан је и повећан ризик од оболевања од рака, болести срца, артритиса.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Цвекла

Овај веома користан корен садржи гвожђе, калцијум и један тип антиоксиданса који се назива бетаин, а ради се о биљном пигменту који је одговоран за упадљиву црвену боју. Бетаин ојачава ћелијске структуре и њихову репарацију и регенерише ћелије јетре, која је главни центар нашег тела за детоксикацију. Јетра штити наше тело од свих токсина којима се излажемо, те додатком природно детоксираујућег поврћа може бити од велике помоћи.

Скувајте или парите овај корен заједно са кором како бисте сачували све виталне нутријенте. Печење или пржење су такође укусне опције за неко споредно јело. Употреба сирове цвекле у здравом смутију се препоручује широм света. Такође је можете и рендати сирову као салату.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Црни и бели лук

Оба садрже флавоноиде који потпомажу стварање глутатиона, једног од најјачих антиоксиданаса јетре. Они стимулишу јетру да производи ензиме за детокс којима ће бити исфилтрирани токсични остаци из нашег дигествиног тракта. Поред овога, такође и растерећују донекле овај орган који напорно ради и показују и снажно антибактеријско, антипаразитарно дејство као и стимулативно дејство над имунолошким системом.

Прочитајте још: Био је врло дрзак и смео, а увек је држао до своје речи: Да ли знате ко је био српски Робин Худ?

Свака детокс дијета мора укључивати и ова 2 састојка. Сиров или пропржен бели лук може бити сјајан додатак било којој салати. Домаће припремљен печени бели лук у неком намазу ће дати укусан и здрав крекер који постаје сјајне детоксикујућа грицкалица у Вашем пренатрпаном дану.

Зелено поврће

Тамнији зелениш дигествином систему омогућава снажан детоксикујући ефекат хлорофилом. Овај биљни пигмент је одговоран за апсорпцију светлости у процесу фотосинтезе којим се ствара енергија. Али поред тога, он има способност да веже токсине и друге слободне радикале тако да их претвори у неутралне материје. Такође чисти тело и од тешких метала који се у њему накупљају. Хлорофил такође има и антиупална својства и њима се тело алкализује како би се лакше ослободили киселости телесних течности.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Савремена јела су богата киселошћу, стога се постарајте да вам кухиња буде пуна спанаћа, кеља, проклијале пшенице и другог органски узгојеног зелениша. Клијалу пшеницу можете додати смутијима и соковима. Од спанаћа припремите супу или пак пропржите кељ на маслиновом уљу уз зачине и добићете кељ-пица чипс.

Лимунова вода

Цитрусно воће је одлично за систем органа за варење јер је богато витамином Ц и пуно антиоксиданаса.

Ово моћно једињење активира ензиме јетре који помажу претварање токсина у њихове облике раствориве у води и тако се помаже покретање лењих црева. То значи да се сав отпад лакше избацује из Вашег тела.

Почните јутро са чашом млаке воде којој додајете лимунов или лиметин сок, прстохват соли и мало меда или јаворовог сирупа. Попијте ову мешавину на празан стомак како бисте подигли енергетски ниво током дана и уживајте и у редовнијим столицама и лепшој кожи.

Семенке и орашасто воће

Ако не можете да се уздржите од грицкања, онда се постарајте да грицкате оно што је здраво. Увек уз себе држите кесицу са орашастим воћем и семенкама као што су бадеми, ораси, лан или сунцокретове семенке. Редован унос бадема ће вам помоћи да се решите масних наслага које се формирају око јетре. Ораси одржавају киселину аргинин на високом нивоу што помаже јетри да детоксикује амонијак. Такође су одлични и као помоћ мозгу и његовим функцијама.

Прочитајте још: "Затруднела сам два пута у 5 дана - моја деца су рођена истог дана, али нису близанци"

Ланено семе подиже расположење. Када је самлевено оно обезбеђује и много влакана која помажу да се избаце отрови из цревног тракта. Још једна сјајна вест, ланено семе сузбија апетити и тако помаже и да смршате.

Семенке сунцокрета обезбеђују магнезијум, минерал који помаже одржавање нивоа крвног притиска у оптималним границама, потпомаже и правилан срчани ритам и убрзава липолизу, односно процес којим се тело лишава својих масних наслага.

Шаргарепа

Шаргарепа је богата глутатионом и једно је од најмоћнијег детоксирајућег поврћа. Она је такође препуна и бета-каротена и витамина А. Шаргарепа има сјајне бенефите за кардиоваскуларни систем и помаже свеукупној функцији имунолошког система.

Један од начина да се тело детоксикује је да се држите даље од било каквих рафинираних намирница дан или два. Грицкање шаргерепе или сировог поврћа те пијење свежих сокова од поврћа у неколико наврата током дана ће помоћи да избаците добар део отрова. Додајте томе и зелени чај или чај маслачка и покрили сте све базе.

Краставац

Краставац ретко кад добије пажњу коју заслужује иако је пребогат у смислу користи које пружа. Једна од њих је детоксификација тела јер краставац подржава функцију дигестивног тракта и прочишћава јетру. Он нам помаже да се добро хидрирамо и понаша се као природна диуретска намирница, што значи да помаже телу да производи више урина како би се токсини и друге отпадне материје избацили из црева и крви.

Краставац такође смањује отицање и непријатно задржавање воде што је сјајан разлог да га поједете нарочито после вечерњег конзумирања слане хране или алкохола.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas