Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
жалфија

ЗАШТО БИ ТРЕБАЛО ДА ЗАПАЛИТЕ ЖАЛФИЈУ: Изненадићете се позитивним дејствима

Запаљена жалфија доноси много предности за све - од организма до енергије у дому!

1646645504_zalfija.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Паљење жалфије практиковали су Индијанци, а наши преци су веровали да ова биљка истерује зло и лечи многе болести. Позната је под разним именима што само сведочи о њеној популарности код разних народа. Ова биљка саставни је део многих лекова и има широку примену у медицни. Које су све предности запаљене жалфије?

1. Чисти ваздух

Жалфија поседује изузетна антимикробна својства; нека истраживања показала су да ова биљка може да уништи чак и до 94% бактерија из ваздуха! Саветује се да суве листове жалфије умотате у штапић, а потом запалите један крај.

Прочитајте још: Зашто су СОКОВИ ЗЕЛЕНЕ БОЈЕ посебно здрави? Узмите ово поврће

2. Може помоћи у ублажавању бројних симптома

Практиковање паљења овог јапанског цвета може вам помоћи да ублажите главобољу, кашаљ, смањите ризик од добијања срчаних болести и астме. Ово се делом може приписати чињеници да се у ваздуху може наћи чак 1800 различитих бактерија, а да жалфија може уништити велики део ових микроорганизама!

3. Верује се да "чисти" дом од негативне енергије

Од давних времена остало је веровање да ова биљка чисти дом од лоших искустава, негативних људи и траума.Управо због тога многи ову биљку користе током медитације.

Прочитајте још: За витко и затегнуто тело потребан вам је само - ЈАСТУК! Испробајте ових 9 једноставних вежби које ћете обожавати

4. Средство за опуштање

Истраживање спроведено пре 8 година потврдило је да неке врсте жалфије могу бити значајни савезници у смањивању симптома анксиозности и за подизање расположења. Рецимо, бела жалфија је богата једињењима која активирају одређене рецепторе у мозгу који су задужени за подизање нивоа расположења, смањење стреса, па чак и ублажавање бола.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas