Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Природни препарати за ПРЕХЛАДУ који ће вам олакшати живот (РЕЦЕПТИ)

Ускоро долазе хладни дани и могућност да се прехладите је врло могућа...

1666557367_cold-g942bd7ca2_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

У ово доба године, сигурни смо да би сви желели да знају неколико природних начина за ублажавање симптома сезонске прехладе, убрзање опоравка и отклањање цурења из носа и зачепљеног носа без помоћи лекова.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Доносимо вам неколико природних препарата који ће вам помоћи да се изборите са прехладом...

Чај од ђумбира

Надалеко познат по својим антиинфламаторним и прочишћавајућим својствима, ђумбир је одличан лек за прехладу. Све што вам је потребно за овај чај је 1 литар кључале воде, нарендани свеж ђумбир (6 кашика), мед (1 кашика) и сок од пола лимуна. Укусно и веома корисно!

Парни шатор од еукалиптуса

Парни шатори су један од познатих широко коришћених народних лекова широм света. Прокувајте мали лонац воде, додајте 5-10 капи есенцијалног уља еукалиптуса (снажан деконгестив користан код прехладе и упале синуса) и удишите пару са пешкиром преко главе да бисте направили парни шатор.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Бели лук и лимун

После ђумбира и еукалиптуса, прелазимо на следећи деконгестив који ће ублажити вашу упаљену слузокожу и очистити ваше носне пролазе - бели лук. Чено белог лука ситно исецкајте, помешајте са соком од пола лимуна и ставите смесу у чашу вреле воде. Затим додајте кашичицу меда.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Сируп од лука

Одличан природни лек ако вам прехладу погорша кашаљ. Ставите неколико кришки у стаклену посуду, додајте мед и оставите неколико сати. Добијени сируп комбинује антибактеријска и антиинфламаторна својства лука са природним својствима меда за ублажавање кашља.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas