Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Витамини и минерали које морамо унети у наш организам ТОКОМ ЈЕСЕНИ

Стигла је јесен, а знамо да је то доба прехлада, па онда и грипа...

1633818697_Depositphotos_215153304_S.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Јесен је променљиви период године када је наш имунитет убедљиво најслабији и када нам је потребно јачање организма витаминима. Доносимо вам списак витамина којима је неопходно опскрбити наш организам током ове сезоне.

Магнезијум

Магнезијум је минерал који помаже имунолошком ссистему и претвара храну у енергију. Препоручује се узимање магнезијума током целе године, а не само за време зимских месеци.

Прочитајте још: Када се завршава ретроградни Меркур? Чувајте се ТРИ датума у октобру, а онда следи УСПЕХ

Гвожђе

Иако на недостатак гвожђа треба пазити током целе године посебно је то важно за време хладнијих дана. Ако приметите симптоме анемије обратите се свом лекару. Ако мислите да не добијате довољно гвожђа из свакодневне исхране, почните са конзумирањем гвожђа у облику додатака исхрани.

Прочитајте још: Месечни хороскоп до 22. октобра: Вагу ЛАЖУ, Бик је окружен НЕВЕРОМ, а једна знак деобија ШАНСУ ЖИВОТА

Витамин Ц

Одржава ћелије здравим, заједно са кожом, крвним судовима, костима и хрскавицом. Такође, помаже при зацељивању рана. Витамин Ц може смањити озбиљност прехладе јер јача имунолошки систем. Прекомерно узимање може бити штетно, а одраслима у доби између 19 и 64 године потребно је 40 милиграма витамина Ц дневно.

Витамин Д 

Прочитајте још: Ретроградни Меркур враћа СТАРУ ЉУБАВ и бивше пријатеље: Ослоните се на ИНТУИЦИЈУ

Њега добијамо преко сунчеве светлости и требали би да на тај начин добијемо потребну количину од краја марта до септембра, према подацима британског НХС-а. Међутим, од  октобра надаље нашем телу треба мала помоћ како би надопунили потребну количину, која је око 10 микрограма дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas