· · Коментари: 0
ЖЕНСКО ЗДРАВЉЕ

Први знаци да су вам ХОРМОНИ ПОДИВЉАЛИ! Ево која исхрана је тада препоручљива

Хормонска неравнотежа је највећи проблем код жена.

1634159228_Depositphotos_67084741_S.jpg
Фото: Depositphotos

Од дана рођења, хормони нам диктирају апетит, обрасце спавања, како реагујемо на стрес, наш либидо, да ли смо срећни или забринути.

Хормони који најчешће први постају неуравнотежени су кортизол и инсулин - хормони “стреса” и “шећера у крви”. Називају се “алфа хормони” јер они имају подстицајно дејство на остале хормоне - штитне, јајника и сна. Када они нису у балансу, ометају нормално лучење хормона штитне жлијезде, естрогена, прогестерона, тестостерона и мелатонина.

Прочитајте још: Шта СТИЛ ваше кухиње говори о ЛИЧНОСТИ? (ФОТО)

Многе жене пате од хормонске неравнотеже, која може да доведе до различитих здравствених проблема, од поремећаја сна до пробавних тегоба. Први симптоми су:

  • обилне, болне или неправилне менструације
  • губитак либида
  • несаница
  • повећање телесне тежине без очигледног разлога
  • проблеми са кожом
  • проблеми са плодношћу
  • главобоља

Доносимо вам три намирнице ће вам помоћи да регулишете хормонски дисбаланс.

Прочитајте још: Када се завршава ретроградни Меркур? Чувајте се ТРИ датума у октобру, а онда следи УСПЕХ

Смокве

Помажу у регулисању хормонских процеса, препорука је да се редовно једу током менопаузе. Можете их јести свеже или суве, додати у житарице, смути или јогурт. Међутим, гојазним људима се препоручује да их једу само ујутру и то не више од две воћке дневно.

Прочитајте још: Месечни хороскоп до 22. октобра: Вагу ЛАЖУ, Бик је окружен НЕВЕРОМ, а једна знак деобија ШАНСУ ЖИВОТА

Пивски квасац

Садржи цинк који делује као природни регулатор хормона и такође промовише синтезу неколико хормона: штитне жлезде, прогестерона и тестостерона. Пивски квасац можете да додате у оброк, јогурта, салату , да узимате у праху или као суплемент у таблетама.

Босиљак

Он је ефикасан "лек" који помаже код хроничних болести попут дијабетеса, метаболичког синдрома и стреса, а које директно утичу на штитну жлезду, јајнике и панкреас, и друге органе. Најпознатији и најефикаснији је када га узимате у облику чаја, а можете га додавати и као зачин у многим јелима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.