· · Коментари: 0
комарци

Решења из кухиње за СВРАБ после УЈЕДА КОМАРЦА: Природна средства ублажавају упалу

Несносан свраб након уједа комарца уме да буде изузетно напоран.

1624269469_lemon-906141_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Углавном не приметимо да нас је ујео комарац, али угриз сигурно да. Са њим долази упорни свраб који може да траје данима након уједа. Креме и масти за уједе могу да помогну, али свраб можемо да победимо и стварима које вероватно имате у кући.

Решење за уједе комараца

Лед

Хладне температуре и лед могу да смање упалу. Решење је краткотрајно, али функционише. Важно је да не остављамо лед директно на угриз дуже од пет минута јер може да оштети кожу. Обавезно употребите крпу између коже и леда.

Прочитајте још: Пет чајева који помажу код артритиса и болова у коленима! Делују противупално на тело и обуздавају симптоме болести!

Мед

Ова слатка супстанца често се користи међу љубитељима домаћих лекова јер има мноштво антибактеријских и антиинфламаторних својстава. Мала капљица може успори упалу. То би требало да смањи свраб.

Алое вера

Показало се да гел има антиинфламаторна својства и може да помогне у зарастању мањих рана или смиривању инфекција.

Прочитајте још: МЕД ОД БОРОВИХ ИГЛИЦА - традиционалан рецепт: Пуне су витамина Ц, подижу имунитет и ослобађају вас упорног кашља! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Сода бикарбона

Налази се у готово свакој кухињи, а може да пружи олакшање за упоран свраб од ујдеда комараца. Потребно је да помешате 1 кашику соде бикарбоне са исто толико воде да се створи паста. Нанесите на ујед и пустите да одстоји 10 минута пре него што оперете. Ако дође до иритације коже, зауставите третман.

Лимун

Биљка се вековима користи као умирујући природни третман. На убод можете да нанесете ситно исецкане листове.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.