Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Ублажите СВРАБ од УЈЕДА комарца: Ових ПЕТ намнирица које сви имамо у кући делују ОДМАХ

Поред уједа од комараца, ове намирнице помажу и код уједа других инсеката.

1625476911_mosquito-1332382_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Индустријске креме које садрже антихистамине или стероиде ублажавају бол и свраб од уједа комараца или других инсеката.

Ипак, ако у својој кућној апотеци немате овакве креме, отворите кухињу - тамо се могу наћи намирнице које и те како помажу у оваквим приликама.

Прочитајте још: Нису им омиљени само они који имају "слатку" крв: КОМАРЦИ уједају људе који носе ОВАКВУ гардеробу и пију ОВО пиће!

Неке се користе за чишћење, а неке за јело, али то им није једина примена.

Сода бикарбона

Сода бикарбона има широку примену. Поред кувања и чишћења, ово природно средство за неутралисање киселине помаже у смањењу црвенила, свраба, и умањује реакцију на ујед инсеката.

фото: Пиксабеј

Јабуково сирће

Природна киселина из јабуковог сирћета може да смањи осећај запаљења и могућност за развој инфекције.

Помешајте јабуково сирће и воду у односу 1:1, и од те течности направите облоге које ћете држати 10 минута.

Поступак можете поновити по потреби неколико пута у току дана.

Прочитајте још: Посадите ОВУ БИЉКУ на тераси или у башти, и дочекајте лето без КОМАРАЦА!

Диња

Диња је воће које је изузетно богато витаминима и минералима, а у народној медицини се користи за много ствари, као и за уједе.

Сок од диње се раније користио за ублажавање бола, па се предлаже да болно место намажете соком од цеђене или ситно сецкане диње, а парче хладне диње умириће опекотине као и убод инсеката.

фото: Пиксабеј

Камилица

О камилици не треба много говорити када су њене благодети у питању.

Важно је нагласити да је чај од камилице идеалан против иритације и запаљења, а убрзава и опоравак, стога кесицу чаја ставите на болно место и опустите се.

Аспирин

Аспирин je oдличан против запаљења и може да смањи оток и упалу.

Ако вас уједе комарац или нека друга буба, потопите 1 или 2 аспирина у мало воде и сачекајте да се растворе.

Облогу са аспирином прислоните на ујед и оставите да стоји 20 до 30 минута, потом исперите топлом водом и поновите тај поступак још једном или два пута у току дана, ако је потребно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas