· · Коментари: 0
ЛЕБЛЕБИЈЕ

Снижава притисак и шећер, чува кости и може да уради ДЕТОКС тела за један ДАН

Једна шоља леблебије подмирује нашу дневну потребу за калијумом. И то није једна њена предност.

1610960999_humus.jpg
Фото: Депозитфото

Ова биљка нам долази са Блиског истока и права је благодет за организам. Леблебија се препоручује дијабетичарима, јер је богата влакнима и има низак ниво шећера. Препуна је фосфора и одличан је чувар костију. Међутим, савршена је намирница и за људе са високим притиском.

Прочитајте још: Митесери, акне и остала ЗЛА на лицу: Три ЗАКОНА која морају тинејџери да поштују

Уколико патите од благо нарушених вредности шећера у крви и крвног притиска требало би бар два до три пута недељно да једете леблебије. Ова намирница из рода боба, богата је влакнима што доприноси снижавању нивоа глукозе, масноћа и инсулина.

Рецепт за хумус
Леблебије 300 грама се увече потопе у воду и сутрадан скувају док не омекну. Самељите их у блендеру и додајте со, сок од лимуна, чашу маслиновог уља, чен белог лука и кашику тахнија.

Дакле, леблебије су добре и за очување здравља костију, крвне судове, али и оне који желе да дотерају линију. Гвожђе, фосфати, калцијум, магнезијум, манган, цинк и витамин К који се налазе у леблебијама доприносе здрављу и јачини скелетног система.

Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?

Леблебије су врло сиромашне натријумом због чега погодују регулацији крвног притиска.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.