Висок притисак може да се спусти прилагођеном исхраном, а сочиво је једна од благотворних намирница.
![1599140642_socivo.jpg](/cache/images/a/1/4/7/f/a147f74848a64dda54f9eb8d4650caaeba6a1805.jpg)
Без обзира на то да ли волите смеђе, зелено или црвено сочиво - сва су подједнако благотворна за организам. Ове укусне махунарке су богате протеинима и имају врло висок хранљиви потенцијал.
Сочиво доказано снижава холестерол у крви и тако уједно помаже смањењу ризика од срчаних обољења. Због тога што је богато влакнима, чува срце, а обиље магнезијума које садржи помаже бољем крвотоку.
Прочитајте још: КАШИКА зеленог сока смањује ДИОПТРИЈУ: Спремите је према ОРИГИНАЛНОМ рецепту РУСКОГ академика Филатова
Уколико сочиво конзумирате редовно, влакна која су добра за пробаву, помажу и бољи транспорт угљених хидрата, стабилизује ниво шећера у крви и одлично је против малокрвности.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ