Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОЛЕЋЕ

СРЕМУШ ЧИСТИ КРВ, СНИЖАВА ХОЛЕСТЕРОЛ: Испробајте ДВА најефикаснија РЕЦЕПТА травара Момчила

У рано пролеће, сремуш је свуда. Износе га и људи на градске пијаце, а његова лековита својства и невероватан укус су ненадмашни

1648622905_ramsons-g506381dd1_1280.jpg
Фото: Пиксабеј/принтскрин/Јутјуб
Oglas

Народни травар, Момчило Антонијевић, открива како се користи и за шта се употребљава сремуш који се у народу назива и дивљи бели лук или медвеђи лук.

После зимског периода, када смо јели јако много масне хране, која не делује добро на наш кардиоваскуларни систем, сремуш се појављује буквално као спаситељ, који ће да очисти наше крвне судове и помогне нашем срцу да нормално ради, објашњава Антонијевић.

Уколико имате системску кандидијазу, иделано би било да користите сремуш, пошто он садржи и пребиотике

"Да бисмо постигли потпун ефекат и очистили организам, потребно је да сремуш једемо сваки дан, у континуитету две недеље", наглашава народни травар. Сремуш може да се користи само као свеж. Не може да се суши, нити конзервира на било који начин (тако губи сва лековита својства), осим да се направи тинктура. Такође, било би добро сремуш што мање сецкати.

Делује и на бактерије и на гљивице

Сремуш, као и његов питоми рођак, бели лук, садржи сумпорна једињења која делују антибактеријски.

Прочитајте још: 5 биљака које важе за ПРИРОДНЕ АНТИДЕПРЕСИВЕ: Подижу расположење и терају стрес

"Уколико имате системску кандидијазу, иделано би било да користите сремуш, пошто он садржи и пребиотике, једињења која су заправо храна за корисне бактерије у нашем организму, како бисмо победили гљивичну инфекцију која се појавила у нашем телу", додаје Антонијевић.

Фото: Пиксабеј

Како се припрема

Сремуш може да се пржи са јајима, може да се додаје у проју са сиром, може да се меси хлеб са сремушом, али генерално, уколико га користимо да очистимо кардиоваскуларни систем, најбоље је да буде свеж.

Салата од сремуша

Момчило Антонијевић препоручује и занимљив рецепт за припрему салате од сремуша. Потребно је исецкати једну везу сремуша на крупније комаде. Од зачина ставити само мало соли и кисело млеко, по могућству овчије. Уместо уља, додати мешавину млевених семенки – рецимо сирову бундевину голицу и сунцокрет.

Прочитајте још: Колико воде треба пити у зависности од тежине? Израчунајте уз једноставну формулу

Капи од сремуша

Сто грама што свежијих листова сремуша, доборо опрати, исецкати и ставити у чисту теглу, па прелити са 300 милилитара 70% алкохола. Теглу добро затворити, промућкати и оставити на тамном и хладном месту две недеље, уз чешће мућкање. Након две недеље течност процедити, оставити да се избистри, па пажљиво одлити од евентуалног талога. Сипати у чисте стаклене бочице и чувати на тамном месту. Пије се три пута на дан по 15 капи размућених у млаком чају од ланеног семена.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas