Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СРЕМУШ

Ова биљка је у Русији добила споменик, спасила је милионе живота, а расте и у Србији

У његовом саставу се налази 10 пута више витамина Ц него у лимуну, а садржи и витамин А који одговара за добар вид, младост и лепоту, витамине групе Б

Sremus.jpg
Фото: А. М.
Oglas
Против прехладе
Помешајте 300 грама листова сремуша и 100 грама листова малине. Прелијте са 200 мл вотке и оставите две недеље на тамном месту. Узимајте супену кашику пола сата пре јела.

Ова биљка је добила у Русији, чак, два споменика због својих изузетних лековитих својстава. Сремуш је током историје спасао милионе људских живота од опасних болести међу којима су куга, тифус и колера.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

За јачање имунитета
Помешајте 300 грама сремуша, 50 грама кантариона, 100 грама камилице и 10 грама пелина. Кашику смеше прелијте чашом кључале воде. Нека одстоји пола сата. Узимајте две супене кашике три пута дневно, пре јела.

У Русији сремуш има и други назив - медвеђи лук. Руси су од давнина приметили да је ова биљка права "хитна помоћ" за дивље животиње. У пролеће, чим се пробуде, медведи одмах крену у потрагу за сремушем који им помаже да ојачају организам и врате снагу након дугог зимског сна.

Против хоестерола
Супену кашику иситњеног сремуша прелијте са пола литре кључале воде. Пола сата нека одстоји. Пола чаше пре доручка.

Људи су постали свесни исцељујућег потенцијала медвеђег лука још у камено доба, а у Египту су га сматрали чудесним леком против малаксалости и давали су га хранитељима пирамида. У Риму је коришћен као лек против импотенције.

Против пигментације
Помешајте 100 грама уситњене луковице сремуша са чашом киселог млека. После 15 минута намажите кожу, исперите млаком водом са две капи лимуна.

У Средњем веку је био готово једини спас против опасних заразних болести - куге, тифуса, колере и туберколозе. Захваљујући својим бактерицидним својствима сремуш је спасао многе животе па је у Русији добио два споменика. Један споменик се налази на Далеком истоку у граду Петропавловс на Камчатки, а други у Кемеровској области, у градићу Миски.

Становници Чеченије, који вековима користе медвеђи лук као лек и додатак јелима, залажу се за признање сремуша за симбол овог региона.

Против гингивита
Прелијте чашом млека 300 грама иситњеног сремуша и оставите 12 часова на хладном месту. Испирајте уста неколико пута дневно.

Прочитајте још: Веровало се да Стаљин никада није пио лекове, целог живота тражио је једну БИЉКУ коју данас многи користе

Али, све има своју другу страну: медвеђи лук су у Русији током дугог времена сакупљали у огромним количинама и зато се он на крају нашао у црвеној књизи заштићених биљних врста. Зато многи Руси сада следе пример древних Египћана и расађују сремуш у својим баштама.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas