Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три напитка која помажу код РЕГУЛИСАЊА ХОРМОНА: Брзински се праве, стабилизују лучење и праве равнотежу

Кад размишљате о хормонском здрављу, обратите пажњу на природна средства која имају благотворна дејства

1645521689_tea-gf14043749_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Тема уравнотеженог хормонског здравља с годинама постаје све актуелнија. Долазе на ред скупи лекови и бескрајне консултације с докторима. Покушајте да спречите потребу за лековима који регулишу хормонске промене, до којих долази временом.

Три природна рецепта који стабилизују лучење хормона

Топла вода с лимуном

Топла вода с лимуном доприноси смањивању тежине, уклања токсине из организма, побољшава имунитет, стање коже и варење. Разлог томе је што лимун утиче на хормон ситости – лептин. Уколико лептин није у равнотежи, тело почиње да ствара масне наслаге. Лимун помаже да се избегне дехидратација и побољшава варење.

  • Рецепт је веома једноставан: исцедите сок од пола лимуна у чашу топле воде и испијте одједном. Јутро ће вам боље почети уз овај напитак.

Чај од листова малине

Листови малине се од давнина користи за ојачавање мишића материце. Научна истраживања потврдила су да ова биљка благотворно утиче на рад хормона. Жене које пију овај чај током трудноће, немају тешкоћа приликом порођаја.

  • Рецепт је такође једноставан: прелијте једну супену кашику листова малине (могу се користити и осушени) са 200 мл кључале воде и оставите да одстоји 10 минута. Овај чај немојте пити пред спавање, већ боље током дана.

Златно млеко

Златно млеко побољшава имунитет и доводи у равнотежу ниво хормона у организму. Овај напитак загрева, освежава и умирује. Састоји се од куркуме, кокосовог уља и заслађивача, који чине корисну комбинацију за регулисање хормона и уопште благотворно утиче на организам.

Ајурведа сматра куркуму активним зачином, који побољшава циркулацију и метаболизам естрогена.

  • Рецепт: у 200 мл врућег млека додати пола кафене кашичице куркуме и кашичицу кокосовог уља. Можете додати и мед, по укусу. Овај напитак је боље пити увече.

Препоручујемо да јутро започнете топлом водом с лимуном, чај од малине пијете у току дана, а пред спавање се почастите топлим златним млеком.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas