Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАПОЧНИТЕ ЈУТРО МЕДЕНОМ ВОДОМ: Регулише пробаву, јача организам, топи сало (РЕЦЕПТ)

Свима познато колико је мед благотворан, али мало ко зна о користи медене воде или воде са медом.

1645278875_lemon-gc59bfba54_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Од давнина је употребљавана за ослобађање од различитих болести и у козметичке сврхе. Једноставно су је користили као укусни „живи“ напитак на свим слављима.

Довољно је да одмах ујутро, на празан стомак, у чашу топле воде убаците кашичицу меда, промешате и попијете.

Како делује на организам? 

1. Топљење масних наслага

Медена вода вам може помоћи да елиминишете сувишне килограме. Шећер који мед садржи природног је порекла те је здрав извор калорија. И не само то, он вам помаже и да не поклекнете искушењу када су у питању други слатки напици. Газирани и други слатки сокови препуни су “празних” калорија, а елиминисањем њиховог уноса брже елиминишете масне наслаге. То се неће десити преко ноћи, али је у сваком случају добро за вас на дуге стазе.

Прочитајте још:  "КАДА СЕ ВРЕМЕ МЕЊА, ХОДАЈТЕ БОСИ": Доктор Несторовић открио због чега је то одлично за организам

2. Боља пробава

Чаша млаке воде у комбинацији са кашичицом меда, ујутро на празан желудац, помаже вам да регулишете пробаву. Антисептичка својства меда помажу у ублажавању киселине у желуцу истовремено повећавајући производњу цревне слузи. Напитак је “одговоран” и за хидратацију дебелог црева. Све поменуто регулише пробаву те спречава настанак затвора.

3. Побољшава имунитет

Мед је фантастично природно средство које елиминише бактерије. Препун је ензима, витамина и минерала који су “на првој линији фронта” у борби против бактерија. У комбинацији са топлом водом, поменута својства додатно се појачавају.

4. Смањује алергије

Кориштењем локалног меда заправо ћете прилагодити организам полену који се налази у вашем поднебљу. Заузврат, то вам помаже да смањите осјетљивост на алергије животне средине. Топла вода овде није од пресудног значаја, али је веома битна за хидратацију.

5. Ублажава запаљење грла и кашаљ

Медена вода вам може помоћи да ублажите бол и иритацију грла, као и да смањите кашаљ. Она је много боља и делотворнија од пастила те не постоје никакве нуспојаве.

6. Чисти лице

Са меденом водом бришите лице. Она његује кожу, остављајући је баршунастом, свиленкастом и меком. Ово је одлична природна козметика са медом, најстарија и најмодернија у исто време.

Како припремити медену воду?

Једну чајну кашичицу меда промешати у чаши сирове млаке воде (обичне воде из кухињске чесме). Добијамо 30%-ни раствор меда, који је по саставу идентичан крвној плазми. Мед у сировој води формира кластерно једињење (структуира воду), што повећава њена лековита својства. Научно је доказано да се медена вода брзо и потпуно апсорбује у организму.

Медену воду у превентивне сврхе треба пити ујутру, на празан желудац. Треба је попити веома брзо. Ово је важно. Сфинктер (вентил) желуца одмах се отвара и вода доспева у црева, након чега се апсорбује у крвоток.

Медена вода уобичајено се пије ујутру, чим се пробудите и увече пре спавања. Немојте се плашити да пијете воду пре спавања, она спречава појаву отока, зато што растерећује бубреге. Воду пијте увек свеже припремљену. Никад је не правите унапред!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas