· · Коментари: 0
КРИСТАЛОТЕРАПИЈА

Зашто бебе треба да носе ћилибар? Жуто балтичко сунце на огрлици штити од болести

У Русији јантар носе мајке које доје како би поспешиле млеко, људи који често оболевају од грла и ушију, имају проблема са честим падом имунитета и, нарочито, они којима је поремећен рад штитне жлезде

Depositphotos_1782530_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Огрлицу од ћилибара, привезак са овим каменом или минђуше у Русији носе особе са оболелом штитном жлездом.

У царској Русији и Немачкој бебе и дадиље су носиле ћилибар ради заштите. И у Србији су огрлице од ћилибара чест поклон бебама које муче отечени десни, јер им ова фосилна смола смањује болове приликом ницања првих зубића.

Прочитајте још: Овај напитак руских царева МОРА да прође кроз планине, пустиње и степу, а ПРОЧИТАЈТЕ и зашто

Међутим, када никну први зубићи родитељи бебама скидају огрлицу, не знајући да их јантар штити од болова у грлу и ушима, али и помаже да се брже заспи. У Русији, наиме, верују да је јантар лек за људе који пате од несанице.

Ћилибар се користи од бронзаног доба и одувек је повезиван са плодношћу жена.

То је фосилна смола, па иако није минерал сматра се драгим каменом. Добија се од четинарског дрвета које је изумрло пре 50 милиона година, а налазишта су широм света (од Доминикане до Сицилије), мада је најлековитији и најфинији онај са Балтика.

Како се носи?
Ћилибар се носи око врата, као привезак или огрлица која је увек у додиру са кожом. Када се ћилибар носи на кожи топлота тела ослобађа уља органског порекла која се апсорбују у крвоток и повећавају имунитет организма. За разлику од жада ћилибар је топао на додир, а на отвореном пламену гори и ослобађа пријатан мирис.

Природни ћилибар има електростатичка својства и апсорбује негативну енергију. Производи негативне јоне који утичу на смањење бола и обезбеђују заштиту од штетне радијације. Јантарно уље је саставни део многих крема и масти, а муштикла од ћилибара има бактерицидно дејство. Од ћилибара се правио и чувени напитак ламервајн, пиће "бесмртности".

Руски лекар Венијамин Казанов је утврдио да сукцинатна киселина код старијих људи обнавља енергетски баланс на ћелијском нивоу и да они који користе ћилибар имају младалачку енергију, јер она успорава старење организма. Ова киселина смањује и упале, тако да ране брже зарастају, и снижава крвни притисак.

Ћилибар ублажава тегобе које ствара оболела штитна жлезда, а препоручује се и особама које имају честе болове у пределу грла и ушију. Ово "жуто сунце" јача имунитет, смирује организам, а регулише и несаницу и смирује лупање срца. Такође, увек га са собом носе и људи којима је преписана терапија зрачењем. Људи који носе накит или ћилибар у џепу су мање раздражљиви и нервозни.

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Нарочито је цењен балтички ћилибар из Каљининграда (овде је 90 одсто налазишта), јер изузетно позитивно утиче на људски организам. Наиме, главни лековити састојак јантара је сукцинатна киселина, а највећи проценат у себи садржи управо балтички (по осам одсто). Позитивно својство ћилибарске киселине на метаболизам ћелије доказао је и нобеловац доктор Роберт Кох.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.