Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице богате ВИТАМИНОМ А: Веома важним за оптимално функционисање организма, а посебно за вид

Ове намирнице садрже више витамина А од шаргарепе

1695040670_shutterstock_558453145.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

1. Тиква

Сто грама овог плода садржи 0,7 милиграма бета каротена и 14.100 јединица ретинола што задовољава отприлике половину дневних потреба за витамином А. Значајне количине вредних нутријената пронаћи ћете чак и у питама, но ваља имати на уму да ћете у овом облику унети и значајну количину шећера и масти.

2. Батат

Слатки кромпири задовољавају потребу за угљеним хидратима, а истовремено пружају богатство витамина, посебно витамина А. У једном батату наћи ћете више од 1 милиграм бета каротена и 21.000 јединица ретинола, те тако задовољити већину потреба за овим вредним нутријентом.

3. Кељ

Ово лиснато поврће не назива се без разлога суперхраном. Сто грама кеља садржи чак 28.000 јединица ретинола и нешто више од једног милиграма бета каротена. Уз то нуди и богатство витамина Ц и К, па се намеће као одличан савезник лепоте и здравља, пише "Задовољна.хр".

4. Уље бакалара

Да је рибље уље богато омега 3 масним киселинама које чувају срце добро је позната чињеница. Али, да ли сте знали благодети рибљег уља бакалара? Једна кашика овог уља садржи 13.600 јединица ретинола и четири милиграма бета каротена што је чак осам пута више него сто грама свеже шаргарепе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas