Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АЛГЕ

Ова биљка је одлична у превенцији КАНЦЕРА, штити од радијације, али лечи и друге болести

Штити од радијације, нормализује рад штитне жлезде, бори се с тромбима, повећава либидо – невероватно је колико озбиљних болести лечи само једна морска биљка. Руси је зову „морски купус“, а Јапанци – „комбу“. На Далеком Истоку алге спремају на стотине начина, и свако јело није само укусан деликатес него и ефикасан лек.

Depositphotos_56380007_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ако не једеш комбу алге – ти си непријатељ државе. Такав закон је важио за Кинезе у 13. веку. Император Чоу Тзу је наредио поданицима да конзумирају најманије 2 килограма комбу алги годишње. Владар је чак обезбедио бесплатну доставу морске биљке у сваки град и свако село.

Прочитајте још: Погледајте који чајеви вам могу помоћи у лечењу рака и дијабетеса: Поштујте ПРАВИЛО док га пијете, иначе можете имати проблем

Кинези већ тада су били свесни лековитих својстава морског купуса. Али највише комбу алге су волеле њихове комшије Јапанци. У Земљи излазећег сунца од ове биљке су правили 300 различитих јела.

У Јапану постоји 300 јела од алги.

Руси на Далеком Истоку су такође конзумирали морски купус, али у европском делу земље за комбу алге нису ни чули све до почетка XX. века. У Москви и Петербургу морски купус се појавио захваљујући предузетнику из Владивостока Хорвату Божечко. Он је направио фабрику за производњу мармеладе од комбу алги. Слаткиши су постали веома популарни у Русији – али становништо још увек није имало појма о правој вредности ове морске биљке.

Здраве и укусне Фото: Депозитфото
Божечко је направио фабрику за производњу мармеладе од комбу алги, а слаткиши су били популарни.

Озбиљна истраживања ламинарије (тако се научно зове морски купус) су почела у најтеже за Русе време – током Другог светског рата. Биолог Ксенија Гемп је проучавала лековита и храњива својства алги и организовала у Ленинграду за време блокаде производњу намирница од морског купуса. Ламинарија је тада спасила живот хиљадама људи, а Ксенија Гемп је добила награду за свој рад.  
Сада је морски купус  једна од омиљених биљака за Русе. Они праве од алги пуно специалитета – између осталог чоколаду и слатко. Листови и прах од суве ламинарије служе за припрему лекова против многих болести.

Лековита својства морског купуса:

Фантастичне за организам Фото: Депозитфото
  • нормализује рад штитне жлезде;
  • спречава туморе;
  • побољшава метаболизам;
  • јача имунитет;
  • служи као превенција против авитаминозе;
  • има антисклеротично дејство;
  • лечи затвор;
  • поспешује мршављење;
  • бори се с анемијом;
  • смањује холестерол;
  • побољшава памћење;
  • повећава сексуалну снагу;
  • има антидепресивно и антистресно дејство.

Рецепти

Чај за мршављење

1 чајну кашичицу сувог праха од комбу алги прелијте чашом кључале воде. Оставите 3 сата да одстоји. Попијте 1/3 чаше чаја 3 пута дневно.

Чај против атеросклерозе

1 супену кашику сувог праха од морског купуса прелијте са пола чаше кључале воде. Сачекајте 3 сата да одстоји. Конзумирајте 2 супене кашике чаја 4 пута дневно. Третман траје месец дана.

Чај против затвора

1 чајну кашичицу сувог праха од комбу алги прелијте са 150 мл кључале воде. Оставите 1 сат да одстоји. Попијте пола чаше чаја пре спавања.

Витаминска маска за лице

1 супену кашику сувог праха од морског купуса прелијте са 4 супене кашике кључале воде. Сачекајте 15 мин да одстоји. Додајте у масу 1 супену кашику киселе павлаке и витамин Е. Све добро промешајте. Нанесите смесу на лице, оставите 20 мин да делује. Исперите топлом водом.

Прочитајте још: БИЛА ПОПУЛАРНА У ЈУГОСЛАВИЈИ И РУСИЈИ: Код куће направите МАСТ којом ћете решити главобољу

Мелем против бора

4 чајне кашичице сувог праха од морског купуса прелијте са 6 супених кашика кључале воде. Сачекајте 15 мин да одстоји. Додајте у масу 1 чајни кашичицу меда. Нанесите смесу на лице, оставите 20 мин да делује. Исперите топлом водом

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas