· · Komentari: 0
PRAVILA ISHRANE

Imate SLOBODAN DAN tokom dijete? Evo kojih pet namirnica će sprečiti PREŽDERAVANJE

Ni prejedanje tokom jednog slobodnog dana nije pravo rešenje za zadovoljavanje apetita i želja

1611005860_kokice.jpg
Foto: Pixabay

Dijeta mnogima predstavlja ozbiljan problem, posebno ukoliko se uzme u obzir činjenica da mnogi upravo odustaju zbog nemogućnosti da uživaju u omiljenoj hrani, poslasticama, grickalicama. Upravo je torazlog zbog čega sve veći broj dijeta uključuje slobodan dan, dan kada možete jesti nešto po svom izboru, a da pritom nećete upropastiti dijetu.

Pročitajte još: Da li MIRISANJE HRANE može da GOJI? Evo šta kažu naučnici

Ipak, morate biti dobro promišljeni kako stvarno ne bi pogrešili previše, tačnije postoje namirnice koje možete jesti, a da ne upropastite sve prethodno postignuto.

Bademi

Pružaju dozu zdravih masti i proteina. Sadrže 9 važnih hranljivih sastojaka, imaju najviše vlakana, bogati su vitaminom E i sadrže mononezasićene masti koje pomažu u povećanju nivoa HDL.

Pica
Možete napraviti i svoju zdravu picu sa povrćem, ali umesto testa koristite palentu.

Čokolada

Pročitajte još: Čarobni plan ishrane uz pomoć kojeg je Kloi Kardašijan uspela da smrša čak 20 kilograma (FOTO)

Dokazano je da jedan komad čokolade dnevno poboljšava emocionalno blagostanje. I to se ne odnosi samo na jedenje tamne čokolade ili čokolade sa 70% kakaoa, već na bilo koju čokoladu koja vam se sviđa. Sve dok se držite porcije od 150 kalorija.

Kokice

Pročitajte još: Najvažnija novogodišnja odluka: ŠETAJTE, šetajte i rastežite se na 4 načina

Ako tražite jeftinu, zadovoljavajuću i dijetalnu hranu za užinu, uzmite kokice. Tri ipo šoljice kokica pomoći će vam da se zasitite. Ako želite najzdraviju opciju, kupite zrno i napravite sami svoje kokice, ali izbegavajte maslac ili samo ograničite njegovu količinu.

Pročitajte još: BEZ GLADOVANJA: Skinite 5 kilograma sa čuvenom ROTACIONOM dijetom (KALENDAR)

Sladoled

Sladoled  koji se pravi od pravog mleka umesto pavlake ima oko 30% manje kalorija po obroku. Kako biste kontrolirali kalorije, možete se držati porcije od pola šoljice i osnovnih ukusa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.